GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Ağustos 2020 Pazartesi 10:57

Menderes'te kabus gecesi!

İzmir'in Menderes İlçesi dün kabus dolu bir gece yaşadı. Çile Mahallesi'nden Özdere'ye doğru ilerleyen orman yangınında, tahliye edilen bir site yandı.

SONKALEİZMİR- İzmir'in ormanlarla kaplı cennet ilçesi Menderes, dün kabus dolu bir gece yaşadı. Öğle saatlerinde Çile Mahallesi'ndeki ormanlık alandan başlayan alevler, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Alevler tatilciler ve yazlıkçıların yoğun olduğu Özdere'ye doğru ilerlemeye başladı. Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar da yangın yerine gelip ekiplerden bilgi aldı. Alevlerin ilerleyişi nedeniyle, önlem amacıyla Özdere İzmir Caddesi'ne yakın konumdaki Koru Sitesi'nin boşaltılması kararlaştırıldı. Gece geç saatlerde beklendiği gibi de oldu. Alevler, tahliye edilen Koru Sitesi'ne kadar ulaştı. Sitede bulunan 79 hane ekiplerce tamamen boşaltılmıştı. Yangın nedeniyle sitede büyük hasar oluştu.

BAKAN KONTROL ALTINDA DEDİ AMA...

Diğer yandan, alevlerin siteye ulaşmasından saatler önce Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yaptığı 'yangın kontrol altında' yönündeki açıklama ise dikkati çekti.  İzmir, Uşak, Denizli ve Bursa'da çıkan 6 orman yangınının kontrol altına alındığını bildiren Bakan Pakdemirli, "Uşak Banaz, Uşak Banaz - Hasanbey Köyü, İzmir Menderes - Görece, İzmir Bornova Sarnıç Köyü, Denizli Çal, Bursa Nilüfer Başköy yangınları ekiplerimizin yoğun çalışmaları sonucunda kontrol altına alınmıştır, soğutma çalışmalarına başlanmıştır" ifadelerine yer verdi.