GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ağustos 2024 Çarşamba 17:02

Memur eylemlerinde flaş gelişme... Sandık kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde memurların toplu sözleşme görüşmelerinde sosyal denge tazminatı ile ilgili süren anlaşmazlık sonrası eylemlerle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın 17 bin TL sosyal denge tazminatı ve Ocak'ta enflasyon oranında zam teklifi sonrası yetkili sendika Tüm Bel-Sen üyelere sormak için sandık kurma kararı aldı. 

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde süren memur eylemleri ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Sosyal denge tazminatında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle tıkanan toplu sözleşme görüşmeleri sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın talimatı ile sosyal denge tazminatı olarak 17 bin TL ve Ocak ayında enflasyon oranında zam teklifi yapıldı. 

ÜYELERE MESAJ GÖNDERİLDİ

Yetkili sendika Tüm Bel-Sen'in ise son teklifi üyelerine sorma kararı aldı. Üyelere gönderilen mesajda, "Şube yürütme kurulu olarak toplantımızı yaptık ve aldığımız karar şu şekildedir. Yürütme kurulu olarak 5’e 2 çoğunlukla sandık kurma kararı aldık. Kararda daha önce de ifade ettiğimiz gibi soruşturmaların geri çekilmesi ve açığa alınan arkadaşlarımızın göreve iade edilmesi koşuluyla... Önceliğimiz bu arkadaşlar hepinize kolay gelsin” denildi.