GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünya
4 Haziran 2024 Salı 11:49

Meloni'nin ''Ben o kaltağım'' çıkışı seçim sloganı oldu!

İtalya Başbakanı Meloni, rakiplerinin kendisi için sarf ettiği 'kaltak' ifadesini lehine çevirerek seçim sloganı haline getirdi.

Avrupa Parlamentosu seçimlerine hazırlanan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, solcu valiyle selamlaşmasında kullandığı "Ben o kaltağım" sözüyle gündemden düşmüyor.

Meloni, geçen hafta Campania bölgesine yaptığı ziyarette, daha önce kendisinden "kaltak" diye bahseden solcu vali Vincenzo De Luca'yla el sıkışırken "Merhaba, ben o kaltağım" demişti.

Kadın başbakanın bu çıkışı seçim kampanyasında slogan haline geldi. Hafta sonu Roma'da düzenlenen bir mitingde Meloni'nin o anları video olarak kalabalığa izletildi ve büyük alkış aldı. 

Birçok yorumcu, bu çıkışın normalde ülkelerde pek ilgi çekmeyen Avrupa Parlamentosu seçimlerine ilgiyi artırdığını belirtti. Anket şirketi Euromedia Research'ün başkanı Alessandra Ghisleri, "AB ile ilgili konular uzak göründüğü için dikkat çekmeye daha fazla çaba sarf etmelisiniz" dedi.

Seçimlere aday olan Meloni kazansa da Avrupa Parlamentosu milletvekili olması beklenmiyor. AB'deki seçimler ülkelerin iç siyasetinde bir tür popülerlik yarışı olarak görülüyor.