GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Şubat 2020 Pazar 21:28

Mazgal gitti çile bitti! 60 gün dediler, 17 günde teslim ettiler…

Neden olduğu koku ve gürültü nedeniyle Güzelyalı sakinlerine büyük çile çektiren “mazgallı yol” tamamen yenilendi. Mazgalları kaldırıp tüm altyapıyı yenileyen İZSU ekipleri, Güzelyalı sakinlerine rahat bir nefes aldırdı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise 60 günde tamamlanması öngörülen çalışmaları insan üstü bir çabayla 17 günde bitiren İZSU ekiplerine teşekkür etti.

SONKALEİZMİR- İZSU tarafından yürütülen, Mithatpaşa Caddesi’ni Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na bağlayan Güzelyalı 19/1 Sokak’taki çalışmalar vaktinden çok önce tamamlandı. Çevre sakinleri ve sürücülerin “mazgallı yol” olarak bildiği, 19/1 Sokak’taki meşhur mazgallar kaldırılırken tüm altyapı da yenilendi. Poligon Deresi’nin denizle buluştuğu kısımda yer alan ızgaralar nedeniyle ciddi bir koku ve gürültü kirliliği yaşanıyordu. Çelik ızgaraları derenin yan duvarlarına bağlayan vidaların ağır tonajlı araçların her geçişi sırasında yarattığı gürültü çevre sakinleri için kabusa dönüşmüştü.

Geçen 27 Ocak’ta yolu geçici olarak trafiğe kapatan ardından ızgaraları söküp hat üzerine prefabrik kirişler koyan İZSU ekipleri, 95 metrelik yolun 48 metrelik bölümünü betonla kapladı. Menfez yenileme çalışmaları yapılan ve tüm altyapısı de yenilenen yol, asfaltlanıp kullanıma hazır hale getirildi. Çalışmaları kısa sürede tamamlayıp hem sürücülere hem de Güzelyalı sakinlerine rahat bir nefes aldıran İZSU ekiplerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de tebrik geldi.

60 günde tamamlanması öngörülen çalışmaları insan üstü bir çabayla 17 günde bitiren İZSU ekiplerine teşekkür eden Başkan Soyer, “Süresinden çok önce ve en güzel şekilde Poligon Deresi üzerindeki yolu tamamlayan, gürültü ve kokuya son vererek Güzelyalı'ya konforlu, güvenli geçiş olanağı veren tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.