GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Mayıs 2020 Çarşamba 17:38

Maya'nın korkunç sonu!

İzmir'de evinin önünde beklerken, bir ticari taksinin üzerinden geçtiği Golden Retriever cinsi, 'Maya' adlı köpek, feci şekilde can verdi. Köpeği 14 yıldır beslediklerini söyleyen emekli öğretmen Sadık Güven, "O artık bizim evladımız gibiydi. Ölümü bizi yıktı" dedi. Taksinin bağlı olduğu Evka-2 durağı ise hakkında şikayette bulunulan taksi sürücüsünün işten atıldığını açıkladı. Maya'nın feci şekilde ölümüne neden olan sürücü hakkında adli işlem de başlatıldı.

SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Yürekleri burkan olay, önceki gün, saat 12.30 sıralarında, Çiğli Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi Eğitimciler Sitesi'nde yaşandı. Emekli Türkçe öğretmeni Sadık Güven ve ailesinin 14 yıldır besledikleri köpekleri, Golden Retriever cinsi, 'Maya' adlı köpek, evlerinin önünde otururken, üzerinden 35 T 6753 plakalı ticari taksi geçti. Yaklaşık 1 ton ağırlığındaki otomobilin üzerinden geçtiği köpek, ağır yaralandı. Taksi sürücüsü aracından bile inmeden yoluna devam ederken, yerde acı içinde kıvranan talihsiz köpek için sahiplerine haber verildi. Güven ailesi tarafından acilen veterinere götürülen köpek, müdahalelere rağmen sadece 15 dakika hayatta kalabildi. Talihsiz köpek veterinerde can verdi.

İŞTEN ATILDI

Olay anına ve sonrasına ait, sosyal medyada paylaşılan görüntüler ise büyük tepki çekti. Yurttaşların baskısı üzerine, taksinin bağlı bulunduğu Evka-2 durağından bir açıklama geldi. Maya'nın ölümüne yol açan taksi sürücüsünün işten atıldığı açıklandı.

TERS YÖNE GİRMİŞ
SONKALEİZMİR'e konuşan emekli Türkçe öğretmeni Sadık Güven ise ters yöne girip Maya'yı ezen taksi sürücüsünden şikayetçi olduklarını açıkladı. Maya'yı bebekken aldıklarını ve 14 yıldır beslediklerini anlatan Güven, "14 yıldır besliyorduk. O artık bizim evladımız gibiydi. Ölümü bizi yıktı" dedi.

MÜHÜR BAŞINDA BEKLEYİP AĞLAMIŞ
Güven, Maya'nın kızı ile birlikte büyüdüğünü, torununa da arkadaşlık ettiğini anlatırken, "O ­tüm mahallenin sevgilisiydi. Çok akıllı ve uysal bir köpekti. Sokak kedisi Mühür onun en iyi dostuydu. Acı olaydan sonra Mühür başında dakikalarca beklemiş, ağlamış. Bu normal bir kaza olsa 'dikkatsizlik' derim. Ama kapımızın önünden bu hızla, hem de tersten gelip hayvancağızı ezmek ne demek! Akıl alır gibi değil. Oradan bir çocuk da geçebilirdi. Kesinlikle bu sürücünün ceza almasını istiyoruz" diye konuştu.

SON TRAŞINI OLAMADI
Maya'nın kazada ölmese akşam evde traş randevusu olduğunu aktaran Güven, "Tüm aşıları, defteri, nüfus cüzdanı vardı. Daha önce iki kez de doğum yaptı. Akşam, veteriner gelip Maya'yı traş edecekti. Ama kısmet olmadı. Ailecek yıkıldık, çok üzgünüz" dedi.
Öte yandan, taksi durağının işten attığı sürücü hakkında, olay anına ilişkin apartmanın güvenlik kamerasından yola çıkılarak adli işlem de başlatıldığı öğrenildi.

İşte, Maya'nın son anlarına ilişkin yürek yakan o görüntüler:
 

  Haberin Videosu