GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
18 Ağustos 2022 Perşembe 11:33

Mavişehir'e Flamingo Doğa Parkı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in seçim vaatleri arasındaki 35 Yaşayan Park projesinin önemli halkalarından birisi olan Mavişehir Flamingo Doğa Parkı'nın yapımı için ihale tarihi belli oldu. 

SONKALEİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıysaka Mavişehir Mahallesi'nde yapılması planlanan Flamingo Doğa Parkı'nın inşaat işleri için ihale duyurusu yaptı. 60 bin metrekarelik alanda, yürüme yolları, ahşap platformlar, gözetleme kuleleri ve oturma alanlarını da içerisinde barındıracak proje için 8 Eylül'de Kültürpark 3 Nolu Hol'de ihale yapılacak. Projenin, yer tesliminin ardından bir yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. 


Bostanlı Balıkçı Barınağı’ndan başlayan ve kuzeye doğru Mavi Ada bölgesini içine alan 1,3 kilometrelik sahil bölgesinde oluşturulacak Flamingo Doğa Parkı, bölgedeki kuş popülasyonu için yeni yaşam alanları yaratacak, kentlinin doğayla bütünleşmesini ve kuş türlerini yakından gözlemlemesini sağlayacak.


 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projeye dair yaptığı açıklamada şu şekilde konuşmuştu:
 

“Olivelo Ekolojik Yaşam Parkı’nda çalışmalarımız devam ediyor. Flamingo Doğa Parkı’mızı, UNESCO Dünya Doğa Mirası listesine alınması için resmi başvuruda bulunduğumuz deltanın başlangıç noktasını oluşturan Mavişehir’de kuruyoruz. Gediz Deltası ve Flamingo Doğa Parkı, Yaşayan Parklar projesinin odak noktalarından biri. Buradan Gediz’e bir koridor oluşturacağız. Binlerce canlı türüne ev sahipliği yapan ve kentin yanı başındaki bu doğal miras artık kent yaşamının bir parçası olacak.”