GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Haziran 2022 Çarşamba 15:29

Marmaris'teki yangın yerleşim yerlerine yaklaştı!

Dün akşam saatlerinde Marmaris'te çıkan yangına müdahale sürüyor. Havanın aydınlanmasıyla 14 uçak ve 20 helikopter alevlere havadan müdahale ediyor. Alevler öğle saatlerinde Değirmenyanı Mahallesi’nde yerleşim merkezlerine yaklaştı. Ekipler alevlerin önünü kesmek için çalışıyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Hisarönü Mahallesi’nde dün akşam saat 20.00'de başlayan yangın sürüyor. Gün aydınlanınca uçak ve helikopterle havadan söndürme çalışmaları tekrar başladı. Yanan saha yoğun duman altında bulunurken, uçak ve helikopterlerin yoğun sorti yapması sonrası alevler şiddetini azalttı. Bördübet mahallesinde başlayan ve bir ucu Hisarönü körfezi, diğer ucu Değirmenyanı mahallesine kadar ulaşan yoğun duman nedeniyle görüntü mesafesi azaldı.

Sabah saatlerinde havadan helikopter ve uçaklarla müdahalenin başlamasıyla bazı bölgelerde önü kesilen alevler öğle saatlerinde Değirmenyanı Mahallesi'nde yerleşim merkezlerine yaklaştı. Alevlerin daha fazla ilerlememesi için iş makineleri ile yangın şeritleri açılarak bölgeye çok sayıda arazöz ve yangın söndürme işçisi sevk edildi.

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’ndan askerler de bu bölgeye sevk edildi. Askerler, alevlerin yerleşim merkezini tehdit etmesi ihtimaline karşı teyakkuzda bekliyor.

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI: YÜZDE 90 SABOTAJ
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ın “Yüzde 90 sabotaj, çünkü yangın üç ayrı noktada birden eş zamanlı başladı” açıklaması yapmıştı. Bu bölgede el değmemiş alanlarda ve özellikle de çam balına elverişli ortamların kül olması ilçede büyük üzüntü yarattı.

YERLEŞİM YERLERİNE 4 KİLOMETRE MESAFEDE
Sabaha karşı bir açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, “Şu anda arada 3.5- 4 kilometrelik bir mesafe var yerleşim yerlerine. Yangının başladığı andan itibaren kontrol altına almaya yönelik yol açma çalışmaları da orman ekiplerimiz tarafından yürütülüyor” dedi.