GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Haziran 2020 Cuma 10:21

Manisa'da şiddetli deprem... İzmir de sarsıldı

Manisa Saruhanlı'da bugün saat 10.21'de şiddetli bir deprem meydana geldi. Yaklaşık 15 saniye süren sarsıntı İzmir ve çevre illerde de hissedildi.. AFAD ve KRDAE depremin büyüklüğünü 5.5 olarak açıkladı

SONKALEİZMİR-Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD), depremin merkez üssünün Manisa'nın Saruhanlı ilçesinin olduğunu açıkladı. 9.29 kilometre derinlikte olduğu açıklanan depremin büyüklüğü 5.5 olarak açıklandı. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) de depremin büyüklüğünü 5.5 olarak açıkladı.

BAŞKAN SOYER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de deprem sonrası sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Soyer, "5,1 büyüklüğündeki depremin ardından Saruhanlı Belediye Başkanımız Zeki Bilgin’i arayıp bilgi aldım, ihtiyaçlarını sordum, İzmir olarak yanlarında olduğumuzu bildirdim.  Hepimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

SOYLU: ŞU ANA KADAR HASAR İHBARI GELMEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle ilgili açıklama yaptı. Bakan Soylu, "Merkez üssü Manisa Saruhanlı, büyüklüğü 5.5 olan depremde Saruhanlı merkezde yapılan taramalarda şu ana kadar herhangi bir hasar tespiti ve ihbarı gelmemiştir. Kırsal taramalar devam etmektedir. Manisa Valiliğimiz ve AFAD kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecektir. Geçmiş olsun" dedi.

BİNANIN ÇÖKECEĞİNİ HİSSETTİK'

Saruhanlı Belediye Başkanı Zeki Bilgin, "Müthiş derecede uzun sürdü. Bitmesini bekledik, bitmedi bir türlü. Bütün personelimiz dışarıda. Hasar tespiti yapmaya çalışıyoruz. Çok şiddetli bir depremdi. Bir dakikaya yakın yaşandığını düşünüyorum ama belki de biz yaşadığımız için öyle hissetmiş olabiliriz. Binanın çökeceği hissine kapıldık." diye konuştu.