GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Eylül 2024 Salı 10:34

Mahkemeden Dilruba kararı... 7,5 ay hapis cezası!

İzmir'de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ve 18 gün sonra cezaevinden tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayserilioğlu hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Dilruba, halkı aşağılama suçundan 7,5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir'de sokak röportajındaki sözleri nedeniyle tutuklanan ardından da serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Kayserilioğlu hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlamasıyla 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı.

Tutuklanması kamuoyunda yoğun eleştirilere yol açan Dilruba Kayserilioğlu "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama" ile "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

7,5 AY HAPİS CEZASI!

Dilruba bugün hakim karşısına çıktı. Mahkeme, halkı aşağılama suçundan 7,5 ay hapis cezasına hükmetti. Dilruba, halkı kin ve düşmanlığa sevketmek suçundan ise beraat etti.  Hükmün açıklanması geriye bırakıldı. Dilruba cezaevine girmeyecek.

DİLRUBA'DAN İLK AÇIKLAMA

Hapis kararı sonrası Kayserilioğlu, "Verilen kararla ilgili avukatlarım bir üst mahkemeye gideceğiz. Suçsuz olduğuma inanıyorum, bundan bir an bile şüphem olmadı. Avukatlarım da gerekli açıklamaları yapacak." açıklamasını yaptı.