GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Ocak 2024 Pazartesi 11:35

MHP'li Şahin'den Hamza Dağ'a tam destek, Soyer'e eleştiri yağmuru...

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, bir basın toplantısı düzenleyerek AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ'a tam desteğini açıkladı. MHP'li Şahin, Tunç Soyer'e de sert eleştiriler getirdi.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'in İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısına Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar'ın yanı sıra MHP İzmir ilçe başkan adayları ve MHP İzmir İl Yöneticileri de katıldı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerin önemine değinen Veysel Şahin, "MHP İzmir İl Başkanlığı olarak, Cumhur İttifakı çalışma akdi ve ilkelerine uygun olarak partimiz adına girdiğimiz beş ilçemizin dördünde adaylarımız belirlenmiş ve hemşehrilerimizle paylaşılmıştır. Genel Merkezimizin talimatları ve İzmir İl Başkanlığımızın teşkilat geleneklerine, hemşehrilerimizin dilek ve beklentilerine göre belirlediğimiz adaylarımızın ilçelerindeki makûs talihi yeneceğine hiç kuşkumuz yoktur. Aday arkadaşlarımızın hepsi,  omuzlarında Türk Milliyetçiliği sorumluluğunu taşıyan, yaşadıkları şehrin sevdasıyla mücadele eden dava, ahlak ve iman timsalleridir. Belediye Başkan Adayı olan Arkadaşlarımız, ilçelerinde herkesin sevip saydığı, omuz omuza yürüyebileceği, ilçelerini birlikte ve beraberlikle güzelleştirecek örnek şahsiyetlerdir" dedi.

"HAMZA DAĞ'A TAM DESTEK" 

Şahin, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Hamza Dağ'a tam destek vereceklerini vurgularken şunları söyledi: "Cumhur İttifakı tıpkı 2023 Seçimlerinde olduğu gibi geleceğe güvenle bakan Milletimizin teveccühünü kazanacak ve 2024 Mahalli İdareler Seçimlerine de Zafer mührünü vuracaktır. Kazanacağımız zaferle İzmir şehrimiz başta olmak üzere bütün büyük şehirlerimiz kaybettiği yılları geri kazanacak, Merkezi hükümetle uyumlu yepyeni bir yerel yönetim anlayışıyla gelecek yüz yıla damgasını vuracaktır. Bu noktada, bizleri 2024 yerel seçim zaferi için gayretlendiren en önemli müjde de hiç şüphesiz; Varlığı, mücadele azmi, İzmir için yaptıkları, dostluğu, inancı ve sarsılmaz iradesiyle kendisini kanıtlamış İzmir Milletvekilimiz Sayın Hamza Dağ Beyefendi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aday gösterilmesi olmuştur. Kendisini kutluyor, her zemin ve şartta, gece gündüz demeden; canla başla yanında mücadele edeceğimizi ifade ediyorum."

Tunç Soyer'e yönelik sert eleştiriler getiren MHP'li Şahin, "İzmir’de yollar bozuktur! İzmir’de denizimiz kirlidir! İzmir’de sorun çöplerdir! İzmir’de kanalizasyon arıtma tesisi verimli çalışmamaktadır! İzmir’de ulaşım zorlu, toplu taşım sorunludur! İzmir’de yapı stokunun yüzde 70’i depreme dayanıksızdır. Fakat bunu bilen gafil zihniyet yerel yönetici olarak insanımız için tek bir müspet adım dahi atmamıştır!  Çünkü İzmir’i sorunun ta kendisi olan Tunç Soyer ve CHP zihniyeti yönetmektedir! Atatürkçülüğü maske olarak kullanan bu zihniyet HDP kürsülerinde DEM’lenmekte, Atatürk’ün İstiklal Şehri İzmir’i emperyalist batının parya kenti olarak göstermektedir. Fakat artık Türkiye için ve Güzel İzmir için gün doğmak üzeredir" dedi. 

SALİH ATAKAN DURAN TALEP ETTİ 

MHP'li Veysel Şahin, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili S. Atakan Duran'ın MHP için adının geçtiği iddialarıyla ilgili soruya ise "Cumhur İttifakı ve MHP İzmir'de Tire'de her parti tarafından adaylığı istenilen bir parti. Bir çok arkadaşımız isteyebilir ancak önümüzdeki hafta teşkilatımız kazanacak adayı ilan ederek belirleyecek. Sahil Atakan Duran'da talep ediyor. Herkes talep ediyor. Teşkilatlarımız herkesle görüşmesi oluyor. Benim herhangi bir görüşmem olmadı" yanıtını verdi.