GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Haziran 2021 Pazar 16:54

MHP İzmir’den HDP saldırısı açıklaması

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, HDP binasına yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'ın katili ile ilgili, "Bu katilin oturduğu, çalıştığı yaşam alanlarını takip ederek araştırdım. Bir tek arkadaşımızla bağı yok fakat bozkurt yapmış. Böyle bir katilin bizim arkadaşımız olma şansı yok. Bu insanı sanki bizmişiz gibi lanse ettiler. Böyle bir algı oyunu yapılıyor" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanlığı Torbalı’da tertip edilen kahvaltılı istişare toplantısında bir araya geldi. İzmir Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Osmanağaoğlu, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ve İl Başkanı Veysel Şahin’in katıldığı programa Torbalı İlçe Teşkilatı ev sahipliği yaptı. Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda parti yöneticisinin katıldığı programda istişarenin ardından Torbalı esnafı ziyaret edildi.

İzmir’de HDP binasında işlenen cinayete değinen MHP İl Başkanı Veysel Şahin şunları söyledi:

“Geçen hafta İzmir’de bir cinayet yaşandı. On dakika sonra katilin bozkurt işareti yapan resmi tüm sosyal medya mecralarında yayıldı. Oyuna bakınız ki İzmir’de 30 bin üyemiz var bizim. Fakat böyle bir üyemiz yok! Bu katilin oturduğu, çalıştığı yaşam alanlarını takip ederek araştırdım. Bir tek arkadaşımızla bağı yok fakat bozkurt yapmış. Çevresinde bırakın Onu MHP’li, Türk milliyetçisi olarak tanımayı hatta sağcı olarak bile tanımlamıyorlar. Böyle problemli, etrafıyla ilişki bozukluğu olan ve sosyal çevresi olmayan bir adam… Böyle bir katilin bizim arkadaşımız olma şansı zaten yok. Bu insanı sanki bizmişiz gibi lanse ettiler. Böyle bir algı oyunu yapılıyor. Böyle algıların yapıldığı bir ortamda sizin teşkilatınıza bakmaktan, teşkilatınız ne diyorsa onu demekten başka çareniz yok arkadaşlar. Genel başkanımıza bakacağız, teşkilatımıza bakacağız. Bunun dışında da kimsenin söylediğine inanmayacağız. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ne derse ona inanacağız. Genel Merkezimizin açıklamasını okumadan, gerçek ve doğru bilgiye sahip olmadan konuşmayacağız. Algı operasyoncularının planladığı oyuna gelmeyeceğiz. Liderimiz veya konuyla ilgili genel başkan yardımcılarımız açıklama yapmadan hiçbir ülküdaşımız bir olayın servis edildiği şekline yorum yapmaktan kaçınmalıdır. Ülkücü şuur ve teşkilat anlayışımız bunu gerektirir.”