GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Kasım 2019 Cumartesi 17:41

MERDİVEN ŞELALESİ!

Konak Halil Rıfat Paşa Caddesi'nde ana su borusunun patlaması nedeniyle sokakları su bastı. Uzun süre merdivenlerden boşa akan sular, denizde kahverengi bir görüntüye neden olurken, sosyal medyada 'Şehir içinde şelale' yorumları yapıldı

SONKALEİZMİR-İzmir'in Konak ilçesi Halil Rıfat Paşa Caddesi'nde bugün öğlen saatlerinde ana su borusunun patlaması nedeniyle şok görüntüler oluştu. Caddedeki yol çalışması esnasında patlayan borudan akan sular merdivenlerden aşağıya şelale gibi aktı. Uzun süre boşa akan sular denizde kahverengi bir görüntüye neden oldu. Görüntüler kısü sürede sosyal medyada da gündem oldu, paylaşımlar kısa sürede yüzlerce yorum aldı. Birçok mahalleli zaten yol çalışması nedeniyle yaşadıkları sıkıntının, suların kesilmesiyle tavan yaptığını belirterek tepki gösterdi ve yetkilileri göreve çağırdı.

PATLAYAN SU BORUSU TAMİR EDİLDİ

İzmir'in Konak ilçesinde, patlayan su borusu belediye ekiplerinin çalışması sonucu tamir edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise konuya ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Konak ilçesi Halil Rıfat Paşa Mahallesi'ndeki yol yapım çalışması sırasında İZSU’ya ait 300 mm çapındaki çelik içme suyu borusunun patlaması nedeniyle oluşan hasar, ekiplerin kısa sürede yaptığı müdahaleyle giderildi. Patlayan boru hızlı bir şekilde onarıldı ve bölgedeki aboneleri etkileyen bir su kesintisi yaşanmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve İZBETON ekipleri de çalışmalara destek vererek bölgedeki vatandaşların mağduriyetini gidermek için yoğun çaba harcadı. Suyun akışı ile ızgara ve kanalizasyon hattına giren malzemeler İZSU ekiplerince temizlendi ve hattın tıkanması önlendi."

Öte yandan, ana borunun patlaması sonrası şiddetli akan suyla birlikte yüzeydeki toprağın İzmir Körfezi'ne sürüklenmesinin deniz üzerinde yarattığı bulanıklığın geçici olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, bu anlamda endişe edecek bir durum bulunmadığını dile getirdi.

 

  Haberin Videosu