GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Nisan 2023 Pazar 14:01

Listeye giremeyen vekillerden veda mesajı

CHP'de adaylık listesinde yer alamayan milletvekilleri Tacettin Bayır, Atila Sertel ve Kani Beko, veda mesajları yayınladı. CHP'li vekiller, parti için çalışmaya devam edeceklerini vurgularken, herhangi bir açıklama yapmayan Bedri Serter ve Özcan Purçu'nun gözünün halen YSK'ye sunulacak kesin listede olduğu, Kamil Okyay Sındır'ın ise olası iktidarda kabinede önemli bir görev alabileceği belirtildi.

SONKALEİZMİR- CHP'de İzmir milletvekili aday listeleri açıklandı. Listelerde yer bulamayan mevcut milletvekillerinden Tacettin Bayır, Atila Sertel ve Kani Beko'dan veda mesajları geldi. O mesajlar şöyle:

Tacettin Bayır: "25-26-27' nci dönemlerde yapmış olduğum Milletvekilliği sürecinde, bilmeden kırdığım üzdüğüm yoldaşım varsa hakkını helal etsin. Bu bayrak yarışında 28. Dönemde, bayrağı yeni devralacak arkadaşlara başarılar diliyor, listemizin en fazla oyu alması ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı olarak rekor oyla seçmek için gecemizi gündümüze  katarak çalışmaya  devam edeceğiz. Halkın iktidarına az kaldı."

Atila Sertel: "26 ve 27. Dönem CHP izmir Milletvekili olarak halkımıza, kentimize hizmet etmek için var gücümle çalıştım. Bundan böyle de çalışacağım. Bu bir bayrak değişimidir. Partimiz yönetimince atanan milletvekili adayı arkadaşlarımızın en çoğunu Ankara’ya göndermek, sevgili Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı seçtirmek için çok çalışacağım. Çocuklarımıza ve torunlarımıza yaşanılır bir ülke bırakmak için hep birlikte mücadeleyi yükseltmek gerekir. Kamuoyuna saygılarımla duyururum."

Kani Beko: "Sn Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapıncaya ve Millet İttifakı’nı da iktidara taşıyıncaya kadar demokrasi mücadelesinde son nefesimize kadar; dün olduğu gibi bugün de çalışmaya devam edeceğiz. Başta İzmir olmak üzere tüm adaylarımıza başarılar dilerim."

GÖZLERİ HALEN KESİN LİSTEDE OLANLAR VAR

Listeye giremeyen mevcut İzmir Milletvekillerinden Bedri Serter ve Özcan Purçu'nun halen gözünün kulağının saat 17.00'ye kadar YSK'ya sunulacak kesin listede olduğu öğrenildi. Bornova Belediye Başkanlığı sonrası bir dönem CHP Genel Başkanlığı görevini de yürüten Kamil Okyay Sındır'ın ise iktidar sonrası kabinede önemli bir görev alabileceği konuşuluyor.