GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Aralık 2022 Cuma 16:39

Kuşadası Tütüncüler Kavşağı'nda trafik çilesi bitiyor

Kuşadası Belediyesi trafik yoğunluğunu azaltmak ve kent sakinlerine daha konforlu bir ulaşım imkânı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Belediye Başkanı Ömer Günel, Ege Mahallesi’ni Çevre Yolu’na bağlayan 424’üncü sokakta Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan yol genişletme çalışmasını yerinde inceledi.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, göreve gelmesinin ardından kentin uzun yıllardır yaşanan sorunlarına çözüm üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Ömer Günel’in talimatıyla Ege Mahallesi’ni Çevre Yoluna bağlayan Tütüncüler Kavşağı’nın karşısındaki 424’üncü sokakta oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak için hafta başında Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yol genişletme çalışmasına başlandı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içerisinde yürütülen çalışmada yolun genişliği 7 metreden 10,5 metreye çıkarılacak. İki iniş ve bir çıkış olmak üzere 3 şeritten oluşacak yola sıcak asfalt dökülecek. Aydınlatma sistemi de yenilenecek olan bağlantı yoluna bir de yaya kaldırımı yapılacak.

“KRONİKLEŞMİŞ BİR SORUNU ÇÖZÜYORUZ”

424’üncü sokakta yürütülen yol genişletme kazısını yerinde inceleyen Başkan Ömer Günel, Fen İşleri Müdürü’nden ve saha amirlerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Başkan Ömer Günel, “Ege Mahallesi’ne tüm giriş ve çıkışlar bu sokaktan yapıldığı için trafik yoğunluğu yaşanıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz şu an yolu genişletmek için çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Kısa sürede tamamlanacak çalışmalardan sonra Ege Mahallesi’nin kronikleşmiş bir sorununu kökten çözüme kavuşturacağız. Hemşehrilerimiz artık Ege Mahallesi’ne daha rahat ve konforlu bir şekilde ulaşacak” diye konuştu.