GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Dünya
15 Ağustos 2019 Perşembe 11:30

Kuş sürüsüne girdi, tarlaya acil iniş yaptı

Ural Hava Yolları’na ait U6178 sefer sayılı Moskova Zhukovski-Simferopol uçuşunu gerçekleştiren Airbus 321 tipi uçak kalkıştan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne girdi. İki motorunda da sorun yaşayan uçak acil iniş yaptı. Mısır ekili bir tarlaya iniş yapan uçak için açıklama havayolu şirketinden geldi ; “Mürettebat ve yolcular zarar görmedi” denildi.

Rusya Federal Araştırma Komitesi bir soruşturma başlattı ve uçağın Ramenskoye bölgesindeki bir alanda “sert iniş” yaptığını belirtti. A321’in ilk görüntülerinde uçağın ciddi hasar aldığı görüldü. Zhukovsky’nin resmi uçuş bilgileri, U6178 numaralı uçuşun 06: 05’te Simferopol’a gittiğini ve Zhukovski’nin meteorolojik verilerinden hava koşullarının iyi olduğunu anlaşılıyor. Rusya’nın Uluslararası Havacılık Komitesi henüz kazanın ayrıntılarını açıklamadı. VQ-BOZ kuyruk tescilli uçağın 2013’te de bir anten direğine çarptığı ve hasar gördüğü duyuruldu.

Uçakta bulunan 226 yolcu ve 7 mürettebatın sağlık durumu iyi ancak 10 kadar yolcu tahliye sırasında ufak yaralanmalara maruz kaldı.

Olayla ilgili inceleme işlemleri sürüyor.

  Haberin Videosu