Kültürpark Platformu'ndan yapılan açıklamada, Kültürpark'ın İzmir tarihine mal olmuş bir hafıza mekanı olduğu vurgulanırken, "2019’da seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerimiz olarak sizler, bugün 90’lı yaşlara ulaşan, kentimizin merkezindeki bir özgürlük alanının, bir ekoloji cennetinin geleceği konusunda karar vereceksiniz. 90’lı yaşlarını yaşayan Kültürpark, belki, adı bile söylenmeden sadece bir gündem numarası ile sizlere sunulacak. Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağını 'onaylamanız' istenecek. Toplantıyı yöneten Başkan ya da Vekili 'Hakan bey, Selahattin bey ve Kemal bey' deyip, salona bakacak 'Komisyonlardan geldiği şekilde kabulünüze sunuyorum, kabul edenler, etmeyenler' diye soracak. 'Oy birliği ile kabul edilmiştir' diyerek sizlere teşekkür edecek. Bunun böyle olmaması sizin elinizde" denildi.
Açıklamada, "Kültürpark'ın Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı şimdilik ortak bir aklın, ortak bir çalışmanın ve disiplinler arası katılımcı bir çalışmanın ürünü değildir. İçerdiği bilinmezlikler sebebiyle, şeffaf da değildir. Müştereğin planlanması ve tasarımı için; felsefe, sanat, sosyal bellek, siyasal ve toplumsal süreçler, kişisel ve toplumsal tercihler, ekonomi, ekoloji gibi pek çok girdiyi içeren disiplinler arası bir çalışma gereklidir. Kültür Varlığı olarak da, doğal Varlık olarak da, tarihi ve mimari değerleri ile de koruma altında bulunan ya da bulunması gereken Kültürpark için bu Plan Taslağını hep beraber 'reddedelim' ve sorularımızı soralım" çağrısı yapıldı.
Açıklama şöyle:
1- KÜLTÜRPARK gibi bir kent parkına 12.000 m2’lik yeni bina yapılmasını kabul etmeyelim, REDDEDELİM.
2- Tarihi Celal Atik Spor Salonu’nun tadilat–restorasyon gibi işlemlerle işlevini sürdürmesi mümkün iken yıkılıp, yeniden yapılmasını kabul etmeyelim, REDDEDELİM.
3- Gaziemir’e yapılan Fuar alanının yok sayılmasını kabul etmeyelim. KÜLTÜRPARK’ın bir “ihtisas Fuarı” olarak kullanılmasını REDDEDELİM.
4- Enternasyonal Fuar, Festival, Panayır için bina yapımını REDDEDELİM.
5- KÜLTÜRPARK’ta yeni yapılaşmaları REDDEDELİM.
6- KÜLTÜPARK’ın yapısal yüzeylerin nasıl azaltılacağını SORALIM.
7- KÜLTÜRPARK'ın hangi kullanımlara açık olacağını SORALIM.
8- KÜLTÜRPARK'ın nasıl yönetileceğini, Yönetim Planlarının ne olduğunu SORALIM.
9- KÜLTÜRPARK’ın kamusal bir alan olarak, gerçek bir kent müştereği haline nasıl getirileceğini SORALIM.
10- KÜLTÜRPARK’ın nasıl yeni nesil bir kent parkı olacağını SORALIM. Sizlerin bu süreci durdurma, reddetme ve yukarıdaki soruları sorma olanağınız var. KÜLTÜRPARK ve kent bugün sizin sorumluluğunuzdadır. Henüz geç değil. Bir Belediye Meclisi olarak KÜLTÜRPARK’ın tarihinde nasıl yer alacağınız, bugün vereceğiniz karara ve duruşunuza bağlı. İsminiz KÜLTÜRPARK’ın yok olmasına imza atan Meclis olarak geçmesin. KÜLTÜRPARK’ın bu kent için taşıdığı değeri sürdürülebilir kılmanın başta siz olmak üzere, bu dönemi yaşayan herkesin tarihi görevi olduğunu bir kez daha vurgulayarak dikkatlerinize sunuyoruz."