GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
8 Şubat 2021 Pazartesi 20:49

Kültürpark Planı kabul edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı mecliste oybirliğiyle kabul edildi. Meslek odalarıyla 11 ayrı toplantı yaptıklarını tarih tarih açıklayan Başkan Soyer, “İzmir’in belki de en kıymetli tarihsel miraslarından olan Kültürpark sağlam bir anayasaya kavuşmuştur” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısı Tunç Soyer başkanlığında yapıldı. Kültürpark için hazırlanan planların oylanması da gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in döneminde yeniden hazırlanan ve üzerinde uzunca bir süredir çalışıldığı belirtilen koruma amaçlı imar planı meclisten oybirliğiyle geçti.

CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, Kültürpark'ta yapılaşma koşullarının azaltıldığını savunurken, "Korunması gereken ve SİT alanı haricinde yüzde 5 emsal getirdik. Bugünkü yapılaşma daha az olacak. Holler 27 bin metrekare alanı isabet ediyor, yıkılıp yeniden yapıldığında 12 bin metrekare olacak. Kurucu unsurun iradesi dikkate alınacak. Her şey korunacak. İzmir kentine tüm dinamiklerle karar verdiğimiz ve kazandırdığımız bir plan oldu” dedi.

Başkan Soyer ise 42 hektarlık Kültürpark'ın İzmir için en önemli kamusal alanlardan biri olduğunu vurgularken tarafların görüşlerinin dikkate alındığını, konferanslar düzenlendiğini anlattı Meslek odalarıyla 11 ayrı toplantı yaptıklarını aktaran Soyer, "Meslek odalarının talepleri doğrultusunda ilave analiz çalışmaları yapılmasına karar verilmiştir. Uzmanlarca Kültürpark için bilimsel uzman raporları hazırlatılmıştır. Üst ölçekli planlar doğrultusunda tarihi referanslarıyla koruma bölge kurulu kararları dikkate alınarak planlar belirlenmiştir. Kültürpark ikinci derece doğal sit ve tarihi sit alanıdır. Alanın tarihsel kimliğiyle uygun şekilde kültürel ve spor gibi faaliyetlerin yapılması için çalışılmıştır. Yapılaşma azaltılmıştır. Fuar, panayır ve festival alanı olarak belirlenmek üzere emsal 0.05 olarak belirlenmiştir. Yeşil alan kullanımının yer alacak şekilde plan notu eklenmiştir. Tüm bu süreçlere emek veren bürokrat arkadaşlarıma, oda temsilcilerine, meclis üyelerimize ve komisyon üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İzmir’in belki de en kıymetli tarihsel miraslarından olan Kültürpark sağlam bir anayasaya kavuşmuştur” ifadelerini kullandı.