GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Haziran 2024 Pazar 11:02

Koza Altın'dan Dikili'de yeni hamle!

Büyük tartışmalar ve davalara neden olan Koza Altın'ın Dikili'deki madeniyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Firma, 3. kapasite artışı kapsamında bölgeye yapılan kırma eleme tesisini devreye almak için bakanlığa başvurdu. Bakanlık başvuruya ilişkin İnceleme Değerlendirme Komisyonu'nun 12 Temmuz'da gerçekleştirileceğini duyurdu.

SONKALEİZMİR - Koza Altın'ın çam fıstığının anavatanı olan Kozak Yaylası'nda işlettiği Çukuralan Altın Madeni ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce 3 kez kapasite artışı başvurusu yapan, 3. başvurusu ile ilgili yargı süreci devam eden firma, bölgedeki kırma eleme tesisini işletmeye almak için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurdu. 

Bakanlık, yılda 500 bin ton mıcır üretimi yapılması planlanan tesis ile ilgili İnceleme Değerlendirme Komisyonu'nun 12 Temmuz'da toplanacağını duyurdu.

DAVALARLA ANILIYOR!
Koza Altın'ın bölgede yürüttüğü madencilik faaliyetleri bir çok davaya konu olmuştu. 3. kez kapasite artışı yapan firmanın talebiyle ilgili bakanlık ''ÇED Gerekli Değildir'' kararı vermişti. Bölge halkı ve çevreciler tarafından büyük tepki çeken karar mahkemeye taşınmıştı. Çam fıstığı üretimini tehdit eden madenle ilgili bakanlığın kararı mahkeme tarafından durdurulmuştu. ÇED olumlu kararının iptali Danıştay tarafından da onanmıştı. Danştay kararının temyiz süreci ise devam ediyor. 


Koza altın, son girişim ile kapasite artışı kapsamında bölgeye kurduğu ancak faaliyete geçiremediği kırma eleme tesisini devreye almak istiyor.