GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
20 Mart 2020 Cuma 10:08

Kordonboyu'nda gezen rahipler tedirgin etti

Çanakkale Kordonboyu'nda gezen turuncu elbiseli turistler, yurttaşların dikkatini çekti. Taylandlı rahip kafilesi olduğu anlaşılan turistler, koronavirüs nedeniyle tedirginlik yarattı.

Ahmet ERTAN/ÇANAKKALE (Sonkaleİzmir)- Çanakkale’de yöresel kıyafetleri ile dolaşan ve Çinli sanılan bir grup turist, yurttaşları alarma geçirdi. Kordonboyu'nda gezen turuncu elbiseli turistlerin fotoğraf ve görüntülerini çeken Çanakkaleliler, sosyal medya üzerinden endişelerini dile getirdi. Bu kişilerin koronavirüs yayabileceğini söyledi. Turistler ise etraflarını selamlayıp meraklı bakışlar arasında turlarını sürdürdü. Daha sonra, Çanakkaleliler'in Çinli sandığı turistlerin Taylandlı rahip grubu olduğu anlaşıldı.

MERAKLANMAYIN HEPSİ TEMİZ

Ekibe tercümanlık yapan kişi, “Bunlar Taylandlı rahipler. Ancak Tay kültüründe, şöyle enteresan bir durum var. Her erkek, hayatında en az bir kez rahip oluyor. Bu da onlar için büyük prestij. Bu gelenler de onlardan. Mart başında ülkemize giriş yaptılar. Değişik illeri geziyorlar. Hemen aklınıza koronavirüs geldiğinden eminim. Kontrolleri yapıldı. Hepsi temizdir” dedi.

  Haberin Videosu