GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Temmuz 2021 Perşembe 17:25

Kordon çetesine operasyon!

İzmir'de Kordon'da vakit geçiren vatandaşları hedef alan çete polisin günlerce süren takibi sonucu çökertildi. Operasyonda örgüt lideri de dahil 17 kişi gözaltına alındı, çok sayıda çalıntı cep telefonu ele geçirildi. 

İzmir'de özellikle Kordon olmak üzere sahil bölgelerine dadanan çete çökertildi. Polis ekipleri sahil bölgelerinde artan hırsızlık olayları üzerine harekete geçti. Küçük yaşta çocukların ellerindeki poşetler ile perdeleme yaparak vatandaşlara gül, çakmak satmak gibi bahaneler ile yaklaştıkları ve hırsızlık yaptıkları belirlendi. Farklı olaylarda ise zor kullanma ve farklı yan kesicilik taktikleri ile hırsızlık gerçekleştirildiği belirlendi. 

Yapılan çalışmalarda küçük yaşta çocukları suça azmettiren 5 kişinin kimliği tespit edildi. Çalışmalar sırasında Alsancak bölgesinde konuyla ilgili 3 kişi suçüstü yakalanarak tutuklandı. 

Ekiplerin yaptığı istihbari çalışmalar neticesinde 13 Temmuz'da operasyon için düğmeye basıldı. 89 ayrı olaya karıştıkları belirlenen 17 kişinin yakalanması için adreslere eş zamanlı baskın gerçekleştirildi. Baskınlarda çete lideri de dahil 17 kişi kıskıvrak yakalandı. Yapılan aramalarda 23 adet çalıntı telefon, silah ve bu silaha ait fişekler ile uyuşturucu maddeler ele geçirildi. 

Adliyeye çıkarılan 17 kişiden 14'ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.