GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
16 Ekim 2024 Çarşamba 11:38

Konak’taki çöp evden 10 ton atık çıktı!

Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, vatandaşlardan gelen çöp ev ihbarlarını değerlendirerek hızlıca müdahale ediyor. Ekipler son olarak bir apartman dairesinden, 3 kamyon dolusu yaklaşık 10 ton atık eşya ve çöp çıkardı.

İlçenin her noktasında halk sağlığını korumak için çalışan Konak Belediyesi, vatandaşlardan gelen çöp ev ihbarlarını değerlendirerek hızla müdahale ediyor. Son olarak Murat Reis Mahallesi 176 Sokak’ta bulunan bir apartman dairesi için gelen talebi değerlendiren Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, tüm odaları kullanılmaz durumdaki ev eşyaları, plastikler ve hurdalarla dolu olan evi tüm gün süren çalışmalar sonucu titizlikle temizledi. 3 kamyon dolusu yaklaşık 10 ton atık eşya ve çöp çıkarılan ev, temizliğin ardından dezenfekte edildi.

Başkan Mutlu: Ekiplerimiz görev başında

Vatandaşlar tarafından iletilen her türlü talebin ilgili birimlerce hızlıca değerlendirilip gerekli müdahalelerin yapıldığını belirten Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Ekiplerimiz vatandaşlarımızın sağlığını korumak için her zaman görev başında. ‘Daha temiz bir Konak’ hedefimiz doğrultusunda aralıksız çalışmaya devam ediyoruz. Çevre ve halk sağlığının korunması adına belediyemiz üstüne düşen sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Gelen ihbarlar hızla değerlendiriliyor

Son 6 ayda 9 çöp evi tepeden tırnağa temizleyen belediye ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbarları hızlıca değerlendiriyor. Çöp ev ihbarları belediyenin (0232) 484 53 00 telefon numarasından yapılabiliyor. Şikayetler Konak Belediyesi’nin resmi web sitesi üzerinden de iletilebiliyor. İhbar için https://www.konak.bel.tr/InoApp/HIM linkinden şikayet dilekçesi oluşturulması gerekiyor.