GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
15 Ekim 2024 Salı 15:13

Konak'ta meme kanseri farkındalığı...

Konak Beleyesi, Konak Kent Konseyi, Meme KanDer, İzmir kadın Kuruluşları Birliği ve bileşenleriyle "Meme Kanseri Farkındalık Korteji" yapıldı. Alsancak'taki kortejde erken teşhisin önemine dikkat çekildi. Dans gösterileriyle de renklenen etkinlikte havaya pembe balonlar bırakıldı. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, kadınları belediyenin ücretsiz kanser tarama merkezi KETEM'e kontrole davet ederek, "Erken teşhis hayat kurtarır" dedi. 

Melda GENCER/SONKALEİZMİR-Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde meme kanserine dikkat çekmek için farkındalık etkinliği ve kortej düzenlendi. 

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Kent Konseyi üyeleri ve kadın derneklerinin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte havaya pembe balonlar bırakıldı. Dans gösterileriyle de renklenen etkinlite erken teşhisin önemine dikkat çekildi. 


Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, "Sevgili kız kardeşlerim ve sevgili yol arkadaşlarım bugün burada bir farkındalık yaratmak için toplandık. Meme kanserine farkındalık yaratmak, erken tanının hayat önemini hatırlatmak için buradayız. İlk kontrolleri kendiniz yapmalısınız. Ancak hutlaka teşhis ettirmeliyiz. Mahallemizden katılmak isteyen herkesi düzenli olarak kanser tarama merkezimiz KETEM’e kontrole götürüyoruz. Erken teşhis hayat kurtarır diyerek kadınlarımıza ve erkeklerimize bugün buradan KETEM'e kontrole gitmeleri için bir çağrıda bulunuyoruz. Çok güçlü ve çok sağlıklı bir toplum yaratmaya çalışıyoruz’’ dedi.



Başkan Mutlu'nun konuşmalarının ardından Alsancak'ta yapılan kortej büyük ilgi çekti. Yürüyüşte erken teşhisin önemine dikkat çekildi.