GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
29 Nisan 2021 Perşembe 16:01

Konak'ta görkemli toplu iş sözleşmesi töreni!

İzmir'in Konak Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel- İş Sendikası arasında 1380 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı. İşçilere yıllık 15 bin TL'lik gıda yardımı, okul öncesi öğrenciler için yardım, ikramiyelere yüzde 77 zam gibi kalemlerin de içinde olduğu TİS, işçilerde sevinç yarattı.

Törene, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, CHP PM Üyesi Devrim Barış Çelik, CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Sevda Erdan Kılıç, Murat Bakan ve Tacettin Bayır'ın yanı sıra Genel- İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, DİSK Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, DİSK Genel- İş Sendikası 5'nolu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ve çok sayıda işçi katıldı.

15 BİN LİRA GIDA YARDIMI
Şube Başkanı Ali Haydar Kara, 1380 işçiyi kapsayan sözleşmeyi tüm yasaklara rağmen en iyi şekilde tamamladıklarını söyledi. Bu sözleşmeyle ilk kez "emekçilere gıda yardımı" adı altında yıllık 15 bin lira desteği protokole bağladıklarını aktaran Kara, "Bu gıda yardımlarını ailelerimizle çocuklarımızla paylaşacağız. Ayrıca vardiyada fazla mesailer için yüzde 25 zam, ikramiyelere yüzde 77 zam, öğrenim yardımlarına yüzde 100 zam, ilk kez okul öncesi eğitim desteği, temizlik işçileri ve kamyon şoförlerine ilk kez temizlik primi, 100 yardımcı büro elemanının özlük haklarının verilmesi ve eşit işe eşit ücret uygulaması sözleşmede yerini aldı.  Veren el alan elden üstündür. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

AŞI ÖNCELİĞİ GEREKİYOR
Genel- İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan da "işçi ve emekçi dostu" olarak nitelediği Konak Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur'a teşekkür etti. Hükümete işçilere aşı önceliği tanıması çağrısını yapan Çalışkan, "Bir taraftan tam kapanma diyorsunuz bir taraftan her türlü riski taşıyan işçi, emekçi arkadaşlara aşı önceliği aklınıza gelmiyor. Böyle şey olur mu?" diye konuştu.

"SALDIM ÇAYIRA ZİHNİYETİ VAR"
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise asgari ücretteki artışlar, emekli ikramiyeleri ve taşeron işçilerin normal işçi statüsüne geçirilmesinin mimarı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu gösterdi. CHP iktidarında işçi ve emekçilerin tüm taleplerinin yerine getirileceğini belirten Batur, "Belediye gelirleri bu pandemide yüzde 20 azaldı. Ancak, ortada bir 'saldım çayıra mevlam kayıra' zihniyeti var. Ülkeyi 17 gün kapatıyorlar ama bu insanlar ne yiyecek, ne içecek düşünmüyorlar. Kepenk kapatacak esnaf ne yapacak söylemiyorlar. Bu tablodan kurtuluş yolu ilk seçimde sandıktadır" dedi.

"BİZE TATİL YOK"
Batur işçilere seslenirken, "CHP iktidarı için sizden tam destek istiyoruz. CHP'nin iktidarı, DİSK'in iktidarı demektir. İşçinin emekçinin iktidarı demektir. Çok çalışaacağız, dayanışma içinde olacağız. Bu sözleşmeden sonra da sizlere büyük görev düşüyor. Herkes tatile gidiyor ama bizim tatilimiz yok. Vatandaşımızın sosyal ve temizlik ihtiyaçlarını karşılamak için daha çok çalışacağız. Hizmetlerde hiçbir aksama olmaması gerekiyor" diye konuştu.

"SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE LİSTE VERDİK AMA..."
Belediye işçilerinin acilen aşılanması talebini de yineleyen Başkan Batur, "Sağlık çalışanlarından sonra en fazla aşılanmayı hak eden belediyenin temizlik işçileridir. Tüm belediye personelidir. 106 arkadaşımız koronaya yakalandı. Sağlık Müdürlüğü bizden liste istedi. Verdik ama netice sıfır. Bu konuya bir an önce el atılmalı" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise toplu iş sözleşmesi ile alınan bu kazanımların her bir işçinin anasının ak sütü gibi helal olduğunu söyledi. 

Konuşmaların ardından 1380 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve Genel- İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan arasında imzalandı.