GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Mayıs 2024 Cuma 12:01

Konak Psikososyal Destek Merkezi açıldı...

Konak Belediyesi, ekonomik kriz, işsizlik, ileri yaş sıkıntıları gibi pek çok sorunla boğuşan yurttaşlar için Psikososyal Destek Merkezi'ni hizmete açtı. 4 psikolog, sosyologlar ve bir hukukçunun yer alacağı merkezde 15 yaş üzeri tüm Konaklılar randevu ile hizmet alabilecek. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, "bu merkezlerin sayısını farklı mahallelerde de arttırarak Konak'ta yaşayan herkesin her türlü ihtiyacını karşılamak istiyoruz" dedi. 

SONKALEİZMİR-Konak Akın Simav Mahallesi'ndeki Konak Psikososyal Destek Merkezi'nin açılış törenine Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, CHP il yöneticileri ile yurttaşlar katıldı. 

4 PSİKOLOG GÖREV YAPACAK

Görev süresinin henüz ikinci ayında açılışlara başlayan Başkan Mutlu, merkezlerin sayısını artırıp tüm Konaklılar'a dokunmak istediklerini vurguladı. Başkan Mutlu şunları söyledi:

"Öncelikle bu bölgede ama aslında bütün Konak'ta yaşayanlara her türlü psikolojik, sosyal desteği vermek üzere merkezimizi hizmete açıyoruz. İçerisinde 4 psikoloğumuz olacak. Sosyal hizmetlerde yardımcı olmak için sosyologlarımız olacak. Hukukçumuz olacak. Telefonla randevu sistemiyle çalışan bir merkez olacak. İlk etapta 4 uzmanla başladığımız yolda talebe göre uzman sayısını ve bu merkezlerin sayısını farklı mahallelerde de arttırarak Konak'ta yaşayan herkesin her türlü ihtiyacını karşılamak istiyoruz."

SORUNLAR BİRLİKTE AŞILACAK

Başkan Mutlu şöyle devam etti:

"Bu tip şeylerin sadece bir açılışla kalmamasını, bu merkezin gerçekten çok canlı olarak yaşamasını ve Konak'taki herkese dokunmasını istiyoruz. Çok büyük sorunlardan bahsetmek mümkün aslında. Halkın yaşadığı ekonomik sorunlar, ekonomik krizin, işsizliğin getirdiği psikolojik sorunlar... Kentsel olarak yaşamak zor.  Bir emekli olarak yaşamak hakikaten kolay değil. Bunları Konaklıların aşmasını istiyoruz. Bu sorunları tek başlarına yaşamalarını istemedik. On beş yaşını geçmiş herkesin randevu alarak gelebileceği bir merkez oluşturduk. Bundan sonra bu merkezlerimiz alzaymır, ileri yaş bakım evleri olarak da bağımlıların tedavi alabileceği psikolojik merkezler olarak devam edecek."

Başkan Mutlu'nun konuşmasının ardından merkezin açılış kurdelesi kesildi. Mutlu, davetlilerle birlikte merkezi gezerek yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

KAPSAMLI HİZMET

Konak Belediyesi Psikososyal Destek Merkezi’nde ilk etapta dört psikolog görev yapacak.  Merkezde bireysel psikoterapi, çift terapisi, cinsel terapi ve travma terapisi yapılacak. 15 yaş üstü Konaklılara ücretsiz hizmet verecek merkezde hukuki desteğe ihtiyacı olan danışmanlara hukuki destek de sağlanacak. İlk randevuda ise sosyologlar da danışan ile görüşme yapacak. Sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel değerlendirme sonrası ihtiyaç tespiti yapılarak ev ziyareti, ihtiyacı olan kişilere eşya ve gıda desteği, ev içinde küçük onarım gereken kişilerin onarımlarının fen işleri tarafından gerçekleştirilmesi gibi hizmetler de yer alacak.

Randevu sistemiyle çalışacak merkezden randevu almak için (0232) 484 22 91 numaralı telefondan mesai saatleri içinde başvuru yapılabilecek. Randevular 09.00-12.00 ile 13.00-16.00 saatleri arasında birer saatlik randevular olarak verilecek.