GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Ağustos 2019 Cuma 14:53

Komünist Başkan Maçoğlu’ndan haber var... Yanan sadece İzmir değildi

İzmir’de 500 hektardan fazla alanı yok eden orman yangınları, Tunceli’de büyük yankı buldu. “Komünist Başkan” olarak bilinen Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “İzmir bizim canımız, can damarımız. İzmir’in yaralarını sarmak için elimizden geleni yapacağız. Dağlarımızı, ovalarımızı, ormanlarımızı yok ettirmeyeceğiz. Dayanışma göstereceğiz” dedi.

Mustafa AKBAŞ/SONKALEİZMİR (ÖZEL)- Karabağlar, Menderes, Urla ve Seferihisar’da 500 hektardan fazla alanı küle çeviren orman yangınlarının sonrasında İzmir’de büyük bir ağaçlandırma kampanyası başlatılıyor. Sivil toplum örgütleri, sendikalar ve odaların ardından İzmir’in yaralarını sarmak için Tunceli’den de ses geldi. SONKALEİZMİR’e konuşan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “İzmir’i en iyi biz anlarız. Daha çok kısa süre önce Dersim büyük yangınlarla yüz yüze geldi. Canımız çok yandı. Çünkü buralar bizim yaşam alanlarımız. Tüm siyasi çekişmeleri bırakıp yaşam alanlarımızı korumak için dayanışma sergilemeliyiz” dedi.

YANAN SADECE İZMİR ORMANLARI DEĞİLDİ

İzmir yangınını yakından takip ettiklerini vurgulayan Maçoğlu, “O denli büyük bir alanın yanmasına hepimiz çok üzüldük. Çünkü biz İzmir’i ve Türkiye’yi çok seviyoruz. Ege’sinden Akdeniz’ine bu ülkenin topraklarını ve ormanlarını ortak servetimiz olarak görüyoruz. Yanan sadece İzmir’in ormanları değil bizim de canımızdı. Hem Tunç başkana, hem İzmir’e hem de tüm Türkiye’ye geçmiş olsun” diye konuştu.

İZMİR’E GELİYOR

Maçoğlu, İzmir için başlatılan ağaçlandırma kampanyasına sonuna kadar destek vereceklerini belirterek, “7 Eylül’de İzmir’e geliyorum. İki günlük bir programımız var. Tunç başkanla da bir araya geleceğiz. Orman yangınlarına karşı mücadele başta olmak üzere, ortak birçok alanda dayanışmamızı sergileyeceğiz” dedi.