GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
5 Aralık 2023 Salı 16:27

Kızılay Genel Müdürü istifa etti, makam kaldırıldı!

Kızılay’da Deniz Feneri Derneği davasından ceza alan Genel Müdürü İbrahim Altan da istifa etti. Ayrıca Kızılay Yönetim Kurulu, “Kızılay Genel MüdürlüğüCEO makamının kaldırılmasına” karar verdi.

BirGün'nün haberine göre; 6 Şubat depreminde çadır satmasıyla gündeme gelen ve 12 Mayıs'ta istifa etmek zorunda kalan Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın ardından bir istifa daha geldi.

Deniz Feneri Derneği davasında yargılanıp ceza aldığı halde 2017 yılında Kızılay’a Genel Müdür yapılan İbrahim Altan, görevinden istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu, 3 Aralık tarihinde “Kızılay Genel MüdürlüğüCEO makamının kaldırılmasına ve bu makamda bulunan tüm yetkilerin Kızılay Genel Sekreterin devredilmesine” karar verildi.

Bu kararından ardından da kurum içerisinde İbrahim Altan’ın “Emeklilik nedeniyle görevinden ayrıldığı” duyuruldu. İbrahim Altan, görev süresi boyunca dudak uçuklatan maaşı ile tartışma konusu oldu.

Deniz Feneri Derneği davasında “güveni kötüye kullanma” suçlamasıyla 2013 yılında 2 yıl 6 ay hapis cezası ile 25 bin TL para cezası alan İbrahim Altan ise aynı zamanda da Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi ve AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş’ün kayınpederi.