“Her Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyasında kitap teslim noktalarının sayısı arttırıldı. İzmirlilerin kampanyaya katılımını kolaylaştırmak için Fahrettin Altay, Konak, Üçyol ve Bornova metro istasyonlarına, Konak, Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerine kitap kumbarası konuldu.
Kampanyaya İzmirliler birinci el ve ikinci el kitapla destek olabiliyor. Ancak kampanya kapsamında ansiklopedi kabul edilmiyor. Bağışçıların yıpranmamış, yırtılmamış ve okunabilir kitaplarını kitap teslim noktalarına bırakması ya da kitap kumbaralarına atması isteniyor. Kitaplar İzmir Büyükşehir Belediyesi Kütüphaneler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tasnif ediliyor ve muhtarlık kütüphanelerine gönderilmek üzere hazırlanıyor. Hedef ilk etapta talepte bulunan muhtarlıklara 50 kütüphane kurmak.
Kampanya destek noktaları:
Metro istasyonları (Fahrettin Altay, Konak, Üçyol ve Bornova)
İskeleler (Konak, Karşıyaka ve Bostanlı)
Kent Kütüphanesi, Alsancak
Şato Kütüphanesi, Konak
Tarihi Havagazı Fabrikası Araştırma Kütüphanesi, Alsancak
Yahya Kemal Beyatlı Kütüphanesi, Buca
Güzelbahçe Kütüphanesi, Güzelbahçe
Işılay Saygın Kütüphanesi, Buca
İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi Kütüphanesi, Sasalı, Çiğli
Vapur Kütüphaneleri: Ahmet Piriştina Arabalı Vapuru, Fethi Sekin Arabalı Vapuru ve Uğur Mumcu Arabalı Vapuru
Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Konak
Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti, Bornova
Yasemin Kafe, Bostanlı
Eşrefpaşa Hastanesi Karşıyaka Polikliniği
İZSU Genel Müdürlüğü Balçova hizmet binası
Başkan Soyer’in çağrısı karşılık buldu
Başkan Soyer 200 kitap bağışıyla kampanyanın ilk destekçisi olmuştu. Başkan Soyer İzmirlileri ve kurumları kampanyayı büyütmeye çağırarak ziyaretçilerinden de çiçek ve hediye yerine kitap getirmelerini istemişti. Başkan Soyer’in çağrısı karşılık bulmuş, aralarında İspanya Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Héctor Castañeda, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, İzmir Kent Konseyi yönetimi, İzmir Özel Türk Koleji erkek basketbol takımı sporcuları ve İzmir Seyyar Satıcılar Derneği üyelerinin de bulunduğu pek çok ziyaretçi kitap getirmişti. İzmirli akademisyen ve yazar Münci Kapani’nin ailesi ise 1993’te kaybettiğimiz yazarın 400 kitabı ile dayanışmaya katılmıştı.