GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Mart 2023 Salı 13:09

Kiracı depremzedeler konteyner kentten çıkarılıyor...

İzmir Depremi sonrası Bayraklı'da kurulan konteyner kentte kalan kiracı depremzedeler, 2 yıl 4 ay sonra tahliye ediliyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşların yerleştirileceği konteyner kentte tahliye nedeniyle bazı yurttaşlarla polis arasında gerginlikler yaşandı. Konut hakkı olan 10 depremzede ailenin ise merkezde kalmaya devam edeceği belirtildi.

İzmir'de 30 Ekim 2020'deki depremin ardından Bayraklı'da kurulan geçici konaklama merkezinde kalan kiracı depremzedeler polis eşliğinde çıkarılıyor. Çıkmak istemeyen bazı yurttaşlar ile polis arasında gerginlik yaşanırken, konteyner kent Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlar için hazırlanacak.



Konut hakkı sahibi olan 10 İzmirli ailenin ise konteyner kentte kalmaya devam edeceği belirtildi. Ayrılan ailelerden barınma imkanı olmayanların ise Valiliğin belirlediği yurtlara yerleştirileceği açıklandı.



Valilik koordinasyonunda devam eden çalışmalar kapsamında, 6 Şubat'taki depremlerin ardından Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerine gönderilen konteynerler yerine 200'den fazla konteyner konaklama merkezine getirilerek bu ay içinde kurulmaya başlanacak.