GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
9 Mart 2023 Perşembe 09:55

Kira yardımında tutarlar yükseldi... İzmir'de ne kadar oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki binlerce yurttaşı da ilgilendiren kira yardımları konusunda bir açıklama yaptı.

Bakan Kurum, evini kentsel dönüşüm ile yenileten yurttaşlara verilen kira desteğinde miktarı artırdıklarını bildirdi. Buna göre, 2022 yılı için aylık 1150 TL olan İzmir için belirlenen kira yardımı, 3 bin TL'ye çıkarıldı. Yurttaşların nisan ayından itibaren yeni kira yardımlarını alabilecekleri duyuruldu.

Bakan Kurum konu ile ilgili açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Şu an bakanlığımız bünyesinde kira yardımı alan vatandaşlarımıza kentsel dönüşümü desteklemek amacıyla İstanbul'da 1.500 lira olan kira yardımını 3 bin 500 liraya çıkarıyoruz. Anadolu'da büyük illerimiz Ankara'mız, Bursa'mız, Antalya'mız ve İzmir'imizde 3 bin liraya çıkarıyoruz. Diğer Büyükşehirlerimizde 2 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Kalan diğer illerimizde kira yardımını 2 bin liraya çıkartıyoruz. Nisan ayından itibaren inşallah yeni kira yardımlarını vatandaşlarımızın hesaplarına yatıracağız."

BAŞVURULAR

İzmir Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, internet sayfası üzerinden yayınlanan kılavuzda kira yardımı başvurusu için şu açıklama bulunuyor:

Hak sahipleri tarafından ,riskli olarak tespit edilen yapılardaki konut ve işyerlerinden dolayı kira yardımından faydalanabilmek için,tahliye tarihinden itibaren bir yıl içinde veya riskli yapının yıktırıldığı tarihten itibaren üç ay içinde, riskli yapının bulunduğu ildeki Müdürlüğe/Belediyeye başvurulur.