GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
6 Mayıs 2023 Cumartesi 17:20

Kılıçdaroğlu'ndan TCG Anadolu çıkışı: İktidar partisinin seçim otobüsüne döndü…

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de AK Partililer'in büyük ilgi gösterdiği, önünde uzun kuyruklar oluşan Alsancak Limanı'na demirli TCG Anadolu gemisi ile ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, "TSK’nin gemisi, iktidar partisinin seçim otobüsüne döndü… Bunlar seçim propagandası haline getirdiler. Sanki biz karşıymışız gibi bir atmosfer… Niye karşı olalım" dedi.

Katıldığı bir canlı yayında TCG Anadolu gemisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Devletin temel kolonlarını tahrip ettiler.  Kurumlar kendi içinde çalışamaz noktaya geldi. Demokrasi olur; bir dönem A Partisi, bir başka dönem B partisi gelir. Devlet ile partiyi ayırmak lazım. Şu anda devlet partileşti. TSK’nin gemisi, iktidar partisinin seçim otobüsüne döndü… Bunlar seçim propagandası haline getirdiler. Sanki biz karşıymışız gibi bir atmosfer… Niye karşı olalım. Ne uçağa ne tanka… Tam tersine bunlar, milli meselelerdir. Bu işin sağı solu olmaz. Devlet ile partiyi ayıracağız. Bunu yaptığımız zaman, devletin kolonlarını yeniden sağlıklı bir zemine oturturuz" dedi.

3 Mayıs'ta İzmir Alsancak Limanı'na demirleyen TCG Anadolu gemisi, yoğun ilgiyle karşılaşmıştı. Liman girişinde uzun kuyruklar oluşmuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, CHP'li milletvekili ve belediye başkanlarını da TCG Anadolu'yu gezmeye davet etmişti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, daveti geri çevirirken, CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise "Niye siz davet ediyorsunuz. Gemi AKP gemisi mi?" diyerek AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı'ya yanıt vermişti.