GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
19 Ekim 2023 Perşembe 10:43

Kılıçdaroğlu, Soyer'i açıkladı, iddiası

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini ziyaret eden İzmirli iş insanlarına, 2024 yerel seçimlerinde CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayının Tunç Soyer olduğunu söylediği ileri sürüldü.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ankara'da İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ile Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri (BASİFED) heyetlerini ağırladı. Bu buluşmada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı'nın kim olacağı konusunun da gündeme geldiği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun Ahmet Akın'ın İzmir adaylığı iddiasını yalanlayıp, kendisinin Balıkesir'den aday olacağını söylediği ileri sürüldü. En çok merak edilen İzmir Büyükşehir adaylığı konusunda ise Kılıçdaroğlu'nun "Adayımız Tunç Soyer'dir" yönünde bir mesaj verdiği iddia edildi.

Ancak, Soyer'e yakın çevrelerce ortaya atılan bu iddiaya ilişkin CHP Genel Merkezi kaynaklarınca "olumlu ya da olumsuz yönde" herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmede, Soyer ile çok yakın ilişkisi bilinen İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ve CHP İl Başkan Yardımcısı Münir Sirhan Özen de yer almıştı.