GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
14 Şubat 2022 Pazartesi 18:51

Kılıçdaroğlu İzmir'den iktidar mesajı verdi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öz kaynakları ile hayata geçireceği Buca-Üçyol Metro Hattı'nın temeli atıldı. Törene katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir vekili olmaktan gurur duyduğunu belirterek ''Sandığı getirecekler derslerini vereceğiz. Bunları bir daha gelmemek üzere göndereceğiz'' dedi. 

Buca Metrosu temel atma töreninde coşkulu kalabalığa seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Gerçekten de güzel günler göreceğiz. Motorları maviliklere süreceksiniz. Bu ülkenin gençleri sakın umutsuzluğa kapılmayın. Geleceğinizi yurt dışında aramayın. Size yaşanabilir bir Türkiye’yi bırakacağız. Beraber millet ittifakı ile birlikte yapacağız ve ayağa kaldıracağız. İzmir için tarihi bir gün. En büyük yatırımlardan bir tanesi. Bütün baskılara rağmen, ekonomik açıdan var olması gereken avantajların kısıtlanmasına rağmen başkanlarımız ellerinden geleni yapıyor. Bütün baskıları aşarak görevlerini sürdürüyorlar. Buradan ben de Ankara'ya bir mesaj göndereyim. Elektrik zamlarını geri al. Yüzde 127 zam, yakışmıyor.  Sarayında oturacaksın elektrik, yol, yemek ödemeyeceksin, vatandaşa gelinece yüzde 127 zam. Geri almasını istiyorum. 

POLİS SABAH EVİNİZİ BASMAYACAK
Bu ülkeye adaleti, huzuru getireceğiz. Adaletin olmadığını biliyorum. Binlerce çocuğun yatağa aç girdiğini biliyorum. 5’li çeteye kaynak aktarıldığını biliyorum. Evlerde huzurun olmadığını biliyorum. Geçinmenin zor olduğunu biliyorum. Bütün bunlara rağmen sandık gelecek bunları göndereceğiz. Demokrasi içinde göndereceğiz. Birleşe birleşe kazanacağız. Güzel Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Kavga etmeden, sorunları masaya yatırarak beraber Türkiye’yi inşa edeceğiz. Gençler tweet attığınızda korkmayın. Millet ittafakı iktidarında polis sabah gelip evinizi basmayacak. Milletin ittifakında halk için çalışacağız. Gençlerimiz, kadınlarımız için çalışacağız. Hiç kimese aç ve açıkta kalmayacak. Halkan topladığımız her verginin, kuruşun hesabını vereceğiz. Bunun tersini reddedeceğiz.

İzmir milletvekili olmatktan gurur duyuyorum. Sizlere hizmet etmek, İzmirliler için çalışmak benim için ayrı bir gurur vesilesi. Türkiye’nin bütün sorunlarını biliyoruz ve yaşıyoruz. Umutsuz değiliz. Umutluyuz. Beraber güzel Türkiye’yi inşa edeceğiz. Karamsarlığa asla kapılmayın. Hedef iktidar. Halkın iktidarı. Milletin iktidarı. Bir avuç azınlığın, 5’li çetenin değil. Halkla birlikte yöneteceğiz.

BUNLARI GÖNDERECEĞİZ
Belediye başkanlarımız bütün engellemelere rağmen görev yapıyorlar. İstanbul’da 10 ayrı metro inşaatı sürüyor. Antalya, Eskişehir, Mersin, Aydın’da ve diğer illerde başkanlarımız mükemmel çalışıyorlar. Belediye başkanlarımız halk için çalışıyorlar. Halka hesap veriyorlar. ''Yaptığınız her yatırımın kaça mal olduğunu millete söyleyin'' dedim. Saydam bir devlet yönetimini getireceğiz. Bunu gerçekleştireceğiz. İzmir’in dağlarında çiçekler açtı. Devam edecek. Bu yatırımı gerçekleştirmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 4 yıl sonra gelip açılışını da yapacağız inşallah. Hiç endişe etmeyin. Sabırla bekleyin. Sandığı getirecekler derslerini vereceğiz. Demokrasi çerçevesinde bunu yapacağız. Bir daha gelmemek üzere bunları göndereceğiz"