GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Eylül 2023 Çarşamba 15:19

Kılıçdaroğlu, CHP İzmir İl Başkanlığı yarışında renk vermedi!

CHP'de 16 Eylül'de yapılacak İzmir İl kongresine günler kala, genel merkezin alacağı tavır halen belirsizliğini koruyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer arasında bugün Ankara'da yapılan görüşmenin ardından da netlik çıkmadı. Soyer ve ekibinin İzmir'deki kongre sürecinin uzlaşı temelli yürütüldüğünü anlattığı, Kılıçdaroğlu'nun ise renk vermediği, sadece dinlemekle yetindiği öğrenildi.

SONKALEİZMİR- CHP İzmir İl örgütünün 16 Eylül'deki kongresi öncesinde Ankara'da kritik bir görüşme yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve yakın siyasi ekibinin desteklediği mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile bazı İzmir milletvekilleri ve belediye başkanları arasındaki kriz konusunda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tavrı merak ediliyordu. Bugün, Ankara'da CHP Genel Merkezi'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve yakın çalışma arkadaşı CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu ile bir araya gelen Kemal Kılıçdaroğlu, renk vermedi.

Soyer'in Kılıçdaroğlu'na İzmir'deki kongre süreçleriyle ilgili bilgiler verdiği, "uzlaşı" vurgusu yaptığı, Aslanoğlu ile uyumlu çalıştığını söylediği öğrenildi. Belediye başkanları ve ilçe başkanlarının da Aslanoğlu’nun devam etmesi yönünde tavrı olduğunu belirten Soyer'in örgütte de bu konuda bir birliktelik sağlandığını kaydettiği ifade edildi.

Ancak, Soyer'in anlattıklarını dikkatle dinleyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun olumlu ya da olumsuz herhangi bir görüş bildirmediği, farklı bir isime de işaret etmediği öğrenildi.

ORTALIK TOZ DUMAN

CHP İzmir İl Başkanlığı için 3 aday öne çıkmıştı. 29 ilçe başkanı ve 18 belediye başkanının katıldığı törenle adaylığını açıklayan mevcut İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile eski konak ilçe başkanları Şakir Başak ve Aytekin Tunus adaylıklarını açıklamıştı. Aslanoğlu'nun adaylığını istemeyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik, İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Deniz Yücel'in Kılıçdaroğlu ile görüşüp başka bir isim üzerinde uzlaşılmasını istediği kulislere yansımıştı. Aslanoğlu da bu isimlere sert ifadelerle yüklenmişti. Ağabey formülünün masaya getirildiği CHP kulislerinde, geçen dönem İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Konak eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu ve eski milletvekili Musa Çam'ın isimleri konuşuluyordu.

Bu gelişmelerin ardından önceki gün de CHP Genel Başkan Başdanışmanı Engin Özkoç, İzmir'de gelerek Tunç Soyer'le görüşmüştü. Özkoç'un Aslanoğlu dışındaki bazı isimleri önerdiği ancak Soyer'in olumlu yanıt vermediği iddiaları gündeme gelmişti.