GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Ekim 2024 Cuma 09:08

Kent Lokantası yayılıyor... 4. şube Menemen'de açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın seçim vaatleri arasında yer alan ve göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Kent Lokantası’nın dördüncüsü Menemen’de açıldı. Ekonomik kriz ortamında hem ucuz hem de sağlıklı menüleriyle İzmirlinin yüzünü güldürmeye devam eden Kent Lokantalarının İzmir genelinde yaygınlaşması için çalışmalar sürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete sunduğu Kent Lokantaları’nın dördüncüsü Menemen’de açıldı. Ekonomik krizde yurttaşların sağlıklı, lezzetli ve uygun fiyatlı yemeğe ulaşmasını sağlamak amacıyla daha önce tarihi Kemeraltı Çarşısı Balıkçılar Meydanı, Çiğli Maltepe Mahallesi ve Karabağlar Kaymakamlığı’nın karşısında hizmete alınan lokantalara bir yenisi daha eklendi. Lokanta, Mermerli Mahallesi Mithatpaşa Caddesi No:30-A adresinde hafta içi her gün saat 11.30’dan itibaren hizmet verecek. Dört çeşit yemekten oluşan menü 50 TL’den sunulacak.

“Kent Lokantaları İzmir geneline yayılacak”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olarak Kent Lokantalarını işleten Grand Plaza AŞ’de görevli gıda mühendisi Ayşe Berfu Yalınsu, vatandaşların geri dönüşlerinin çok olumlu olduğunu belirterek, “Kent Lokantası, Başkanımızın seçim vaadiydi, Menemen’de dördüncüsünü açtık. Faaliyete geçen lokantalardan dolayı vatandaşlarımızın tepkisi de çok olumlu. İzmirliler bu hizmetten memnun olduklarını her fırsatta bize bildiriyor. Biz de lokantalarımızı daha fazla noktada halkımızla buluşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Lokantalarımızda çıkardığımız yemekler, sağlıklı ve kaliteli. Vatandaşlarımız hiçbir şekilde endişe duymadan lokantalarımıza gelip sağlıklı ve kaliteli yemeği ekonomik fiyatlarla yiyebilir” dedi.

Menemenliler memnun

Kent Lokantası’nın Menemen şubesindeki ilk müşterilerden Mustafa Aydın ise “Daha önce Çiğli’deki lokantada yemek yemiştim. Toplumsal anlamda yapılan bu işi anlamlı buluyorum ve daha da artırılmasını talep ediyorum. Yemeklerden çok memnunuz. Fiyat çok iyi. Menü doyurucu, besleyici. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

İzmirli Ömer Paral da, “Çok memnun kaldık. Böyle bir hizmet lazımdı. Herkes için hayırlısı olsun. Yemekler lezzetli, fiyat konusunda zaten tartışmaya gerek yok” diye konuştu.

“100 liraya sandviç yiyorduk şimdi 50 liraya 4 çeşit yemek yiyoruz”

Hizmetin devam etmesini dilediğini belirten Erdinç Demir isimli vatandaş, “Çok güzel bir hizmet. 100 liraya bir sandviç yiyorduk. Şimdi 50 liraya 4 çeşit yemek yiyoruz. İnşallah devam eder bu hizmet ve Menemen halkı da rahat eder” dedi.

Yurttaş Ahmet Erol şöyle konuştu: “Yemekler çok güzel. İlk defa geliyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Her yere açılmasını istiyorum. Dar gelirli insanların yararlanmasını istiyorum. Bir çorba 90 lira. Burada 4 çeşit yemek suyla beraber 50 lira.”

Sağlıklı, lezzetli ve ekonomik
Kent Lokantalarındaki menüler 4 çeşitten oluşuyor ve her gün Grand Plaza AŞ bünyesinde çalışan gıda mühendisleri tarafından belirleniyor. Menüde beslenme değerleri gözetilerek belirlenen doyurucu bir ana yemek ve tüm menüyle uyumlu şekilde belirlenen bir çorba yer alıyor. Menüde, ilave olarak pilav, makarna gibi çeşitlerin yanı sıra muhakkak salata veya tatlı ya da meyve gibi bir yardımcı yemek de bulunuyor. Kent Lokantalarının 50 TL’den sunulan menüsüne dahil olan su ve ekmek de İzmir’in kendi üretimi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ödemiş Bademli’de ürettiği doğal kaynak suyu Bademsu ve Çiğli Halk Ekmek Fabrikası’nda üretilen Halk Ekmek vatandaşlara sunulan menüde yer alıyor.

Sağlıklı, lezzetli ve ekonomik menülerin sunulduğu Kent Lokantalarının İzmir genelinde daha da yaygınlaşması hedefleniyor. Özellikle öğrenciler, çalışanlar ve emeklilerin bulunduğu bölgelere öncelik verilerek açılması planlanan yeni lokantalar için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalar sürdürülüyor.