GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
2 Temmuz 2022 Cumartesi 17:11

Kemeraltı Esnaf Derneği binası açıldı...

İzmir Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği'nin çarşı içerisindeki yeni hizmet binası törenle açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir büyüyecekse de küçülecekse de Kemeraltı’na bağlıdır. Kemeraltı’nı güçlendirirsek İzmir de güçlenir" dedi.

SONKALEİZMİR-Çarşıdaki 863 sokakta yeni hizmet binasının bugün yapılan açılış törenine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin ve bölge esnafı katıldı.



"KEMERALTI GÜÇLENİRSE İZMİR DE GÜÇLENİR"

Kemeraltı'nın dünyanın en eski ve büyük açık hava alışveriş merkezi olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer şunları kaydetti:

"Bu aks İzmir’i ileriye taşıyacak bir alandır. Bize göre Kemeraltı İzmir’in kalbidir, can damarıdır. İzmir büyüyecekse de, küçülecekse de Kemeraltı’na bağlıdır. Kemeraltı’nı güçlendirirsek İzmir de güçlenir. Kemeraltı olağanüstü bir zenginlik ve gelecek kuşaklara aktarılacak bir hazine. Biz gereken altyapı ile ilgili ne varsa yapmaya hazırız. Anafartalar, Mimar Kemalettin gibi alanlarda hem aydınlatma hem sokak sağlamlaştırma çalışmalarını başlatacağız. Kemeraltı’nı restoranlarıyla, kafeleriyle cıvıl cıvıl bir mekan haline getireceğiz."

"ESKİ GÜNLERİNE DÖNECEK"

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de Kemeraltı Çarşısı'nın kent için önemine değinerek, "Kemeraltı'nın İzmir’in tarihindeki yerinde önemli rolü var. Burada çok dinamik, canlı bir ticari hayatı olmuş. Son yıllarda belki biraz irtifa kaybetti ama burada yakaladığımız hava, umarım eski günlere hem İzmir’i hem de Kemeraltı’nı döndürecek" dedi.

35 BÖLGEYE TEMSİLCİLİK

Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin de altyapı çalışmaları ile ilgili bilgi verirken, esnafa yönelik eğitimler sağlanacağını söyledi. Girgin, "Biz Kemeraltı’nı 35 bölgeye böldük, 35 bölgeye de temsilcilikler verdik. Buradaki temsilci arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Merkeze bağlı olarak tüm sorunlardan haberdar olup birlikte çözmeye çalışacağız" diye konuştu.