GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Mayıs 2024 Cuma 12:59

Kemalpaşa'da E-Ruhsat dönemi!

Kemalpaşa Belediyesi, çağın gereksinimleri doğrultusunda teknoloji destekli hizmet anlayışını benimseyerek, E-dönüşüm sürecinde önemli bir adım atıyor. Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, vatandaşların yapı ruhsatı işlemlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirebilmeleri için E-Ruhsat hizmetini hayata geçiriyor.

Kemalpaşa Belediyesi, dijital çağa ayak uydurma kapsamında E-Ruhsat hizmetini hayata geçiriyor. Bu hizmet, işlemleri daha hızlı ve verimli hale getirmeyi amaçlıyor. E-Ruhsat hizmeti, vatandaşların belediyeye gelmeden evrak kayıt, durum ve takip işlemlerinin online olarak kontrol edebilmelerine imkan sağlayacak. Bu hizmet, imar durumu, numarataj işlemleri, ruhsat işlemleri ve yapı ile ilgili evrakların online olarak tüm işlemlerini gerçekleştirmeyi mümkün kılacak. E-Ruhsat hizmeti, Kemalpaşa Belediyesi web sitesi ve e-devlet sistemi ile entegre bir şekilde çalışacak. Ayrıca, Kemalpaşa Belediyesi proje sahiplerini tüm süreçlerle alakalı SMS ve E-Mail yolu ile bilgilendirme olanağı da sunacak. 2024 yılı içerisinde vatandaşlar tarafından kullanılmaya başlanacak sistem önemli ölçüde tasarruf sağlanmasına da olanak verecek.

TEKNOLOJİ DESTEKLİ HİZMET ANLAYIŞI

Başkan Türkmen, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Teknoloji destekli hizmet anlayışımızla, E-dönüşüm sürecinde önemli bir adımı daha hayata geçiriyoruz. Vatandaşlarımızın yapı ruhsatı işlemlerini kolaylıkla ve hızlı bir şekilde yapabilmeleri için E-Ruhsat hizmetini başlatıyoruz" dedi. Bu sayede, vatandaşların bekleme sürelerini azaltacaklarını ve işlemlerini internet üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebileceklerini ifade etti.