GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Ağustos 2024 Perşembe 20:53

Kemalpaşa'da Binali Yıldırım Millet Bahçesi'nin adı değiştirilemedi!

Kemalpaşa'da Binali Yıldırım Millet Bahçesi'nin adının Bülent Ecevit olarak değiştirilmesi maddesi belediye meclisinde oylamaya sunuldu. Başkan Mehmet Türkmen, bir alan için isim belirlenmesinde salt çoğunluğun yeterli olduğunu ama isim değişikliklerinin sağlanabilmesi için 3'te 2 çoğunluğun sağlanması gerektiğini belirtti. CHP'li 18 meclis üyesinin "evet" oyu kullandığı önerge, AK Parti ve MHP'li 13 meclis üyesinin "hayır" oyu dolayısıyla mecliste reddedildi.

Kemalpaşa Belediyesi ağustos ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Mehmet Türkmen'in başkanlığında, Meclis Salonunda düzenlenen toplantıda, gündem maddeleri görüşüldü.

Belediyede yapılan şifreli kapılar ile ilgili verilen soru önergesi üzerine konuşan Başkan Türkmen; ‘’Şifreli kapılar hakkında basında yer alan bazı haberler gördük. Bu konuya bir açıklık getirmek istiyorum. Öncelikle göreve geldiğimiz ilk günden itibaren belediyemizde ciddi bir yapılanmaya girdik. İş düzenini ve iş disiplinini sağlamak için attığımız adımlar vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almasını sağlıyor. Bunu aldığımız olumlu dönüşlerden görebiliyoruz. Bürokratlarımızın daha verimli çalışmaları için bu uygulamayı gerçekleştiriyoruz. Tabi ki de vatandaşlarımız belediye başkan yardımcılarımız ile görüşecekler, biz bu uygulama ile  görüşmeleri daha düzenli hale getiriyoruz. Yakın zamanda bu bölmede bir sekreterimiz olacak, bu sayede hem vatandaşlarımız kapıda beklemeyecek, hem de bürokratlarımız işlerine daha iyi odaklanacak. Bu anlamda biz siyasiler olarak onların yüklerini hafifletmiş olacağız. Benim kapım daima açık her gün onlarca vatandaşımız ile görüşüyor, herkesin derdini çözmek için mücadele ediyorum.’’ dedi.

oplantıda, daha önce CHP grubunun verdiği önergeyle hukuk komisyonuna gönderilen Çiniliköy Mahallesi'ndeki Binali Yıldırım Millet Bahçesi’nin isminin, "Bülent Ecevit" olarak değiştirilmesi maddesi de oylamaya sunuldu.

Maddeyle ilgili konuşan Başkan Türkmen, bir alan için isim belirlenmesinde salt çoğunluğun yeterli olduğunu ama isim değişikliklerinin sağlanabilmesi için 3'te 2 çoğunluğun sağlanması gerektiğini belirtti.

CHP'li 18 meclis üyesinin "evet" oyu kullandığı önerge, AK Parti ve MHP'li 13 meclis üyesinin "hayır" oyu dolayısıyla mecliste reddedildi.