GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
7 Ekim 2024 Pazartesi 11:00

Kemalpaşa'da Bal Festivali coşkusu!

Kemalpaşa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile bu yıl 9’ncusu düzenlenen “Kemalpaşa Dereköy Bal Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.

Dereköy Gökyaka Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin düzenlediği, Kemalpaşa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir tarafından desteklenen Dereköy Bal Festivali büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Festivale ailesi ile birlikte katılan Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen, üretici stantlarını tek tek dolaştı, organik ürünlerin tadına baktı ve vatandaşlar ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Şehriban Tekçe’nin sunuculuğunu üstlendiği festivalde yerel sanatçılar ve halk oyunları ekibi sahne alırken, bölgede üretilen bal, zeytinyağı ve kekik gibi tarımsal ürünlerin tanıtımı yapıldı. Dereköy Mahallesi’nde düzenlenen festivale; Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen’nin yanı sıra, Kemalpaşa Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Jandarma Komutanı Halil Yaşar Güzel, İzmir Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları Ziya Çavdar ve Serpil Keskin, Kemalpaşa Ziraat Odası temsilcileri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘’AMACIMIZ KEMALPAŞA’YI İZMİR’İN YILDIZI YAPMAK’’

Katılımın yoğun olduğu festival ile ilgili açıklama yapan Başkan Türkmen, ''Bu yıl 9’ncusu düzenlenen Dereköy Bal Festivali’ni büyük bir coşkuyla tamamladık. Arıcılarımızın emekle ürettiği ballar ve diğer tarımsal ürünler; ilçemizin temiz havasının ve çalışkan insanlarının bir eseridir. Festivalde gezdiğimiz üretici stantlarında gördük ki üretilen ürünlerin işlenmesinde özellikle kadınlarımızın katkısı çok büyük, bu güzellikleri onlar ortaya çıkarıyor. Bizlere düşen görev üreticilerimizin, kadınlarımızın oraya çıkardığı bu değerlerin tanıtımını en iyi şekilde gerçekleştirmek. Kemalpaşa’mız, verimli toprakları ile tarım potansiyeli çok yüksek bir bölge, burada çiftçilerimizin üretimi artırması için onları desteklemeye, teşvik etmeye ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Amacımız Kemalpaşa’mızı, İzmir’in yıldızı yapmak. Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.