GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Temmuz 2022 Perşembe 14:12

Kedicikten Adnan Oktar'a erotik fotoğraflı mektup!

‘Kedicikler’ diye adlandırdığı kadın müritleri ile cezaevi görüşmelerine kısıtlama getirilen Adnan Oktar yine bir skandala karıştı. Bir kadın müridi tarafından Oktar’a gönderilen mektup zarfından erotik fotoğraflar çıktı. Cezaevi yönetimini harekete geçiren fotoğraflar ‘sakıncalı’ görüldü ve alıkonuldu. Adnan Oktar ise fotoğrafları kendisine vermeyen cezaevi yönetimini hakimliğe şikayet etti. İnfaz hakimliği, Oktar’ın itirazını reddetti; cezaevi yönetimini haklı buldu.

Adnan Oktar, Temmuz 2018'de yapılan operasyonla tutuklandıktan sonra önce İstanbul Silivri Cezaevi'ne konulmuş, burada bir süre kaldıktan sonra Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'na gönderilmiş, yaklaşık üç ay önce de Erzurum Dumlu 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumuna nakledilmişti.

Oktar'ın Edirne Cezaevinden taşınmadan önce şaşırtan bir olaya karıştığı ortaya çıktı. SABAH'ın ulaştığı bilgi ve belgelere göre, Adnan Oktar'ın 'Kediciklerim' dediği kadın müridlerinden Duygu Polat, İstanbul Silivri adresinden Edirne Cezaevindeki Oktar'a bir mektup gönderdi.

MEKTUPLA BİRLİKTE ZARFA KOYDU
Cezaevi Mektup Okuma Komisyonu zarfı incelediğinde, önce bir A4 kağıdına yazılmış mektup ve arka yüzünde "canımın en içi.." yazılı fotoğraf görüldü. Mektup Okuma Komisyonu bu kağıtta bir sakınca görülmediğini kaydetti. Ancak mektup kağıdı dışında zarftan 4 tane de fotoğraf çıktı. Arka yüzleri 1'den 4'e kadar numaralandırılmış fotoğrafların müstehcen görüntüler içerdiği kaydedildi. Komisyon, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun" gereğince "müstehcen haber, yazı, fotoğraf ve yorumları kapsayan hiçbir yayının hükümlüye verilmeyeceği" yönünde karar aldı. Zarf içeriğinin sakıncalı olduğu tespiti üzerine sadece mektup kağıdı Oktar'a verildi. Müstehcen fotoğraflara ise alıkonuldu.