GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
1 Nisan 2024 Pazartesi 00:25

Karşıyaka’da Yıldız Ünsal’a muhteşem kutlama!

Yerel seçimde büyük oy farkıyla Karşıyaka Belediye Başkanı seçilen CHP’li B. Yıldız Ünsal’ın zaferi muhteşem bir coşku ve heyecanla kutlandı. Kentin kalbi Karşıyaka Çarşı’da bir araya gelen binlerce yurttaş, Ünsal’ı meşaleler ve sloganlarla karşıladı. Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde yürüyen Yıldız Ünsal sık sık Karşıyakalılar ile kucaklaştı, mutluluk ve heyecanını paylaştı.

Kendisine destek veren herkese teşekkür eden Yıldız Ünsal “Bu zafer tüm Karşıyakalılarındır! Karşıyaka kazandı, İzmir kazandı, Türkiye kazandı; Biz kazandık! Emek veren, destek olan herkese ayrı ayrı yürekten teşekkür ederim. Yolculuğumuz asıl şimdi başlıyor. Atatürk’ün izinde, Cumhuriyet’in yolunda büyük bir gayretle çalışacak, hep birlikte öncü ve örnek bir kent yaratacağız” dedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre, Behice Yıldız Ünsal 105 bin 47, AK Parti adayı İsmail Çiftçioğlu 35 bin 295 oy aldı. (Açılan sandık oranı: % 75,91 )

Ünsal'ın özgeçmişi!

1967'de İzmir'de doğan Behice Yıldız İşçimenler Ünsal, Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Uluslararası işletmecilik alanında yüksek lisans derecesi bulunan Ünsal,  Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü de tamamladı. Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda meclis üyeliği ve İzmir Ticaret Odası’nda yöneticilik görevlerinde bulunan Ünsal, Ege Bölgesi Sanayi Odasının yönetiminde yer aldı.

Ünsal, 27. dönem milletvekili seçimlerinde İYİ Parti'den İzmir 2.Bölge 5. sıra adayı oldu. Ege Çağdaş Eğitim Vakfının yönetim kurulu başkanlığını ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Vakfı yönetim kurulu üyeliğini yürüten Ünsal evli ve 2 çocuk annesidir.