GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
27 Ağustos 2019 Salı 19:25

Karşıyaka tek yumruk...

Karşıyaka'da özlemle beklenen birlik ve beraberlik ortamı sonunda sağlandı. Belediye Başkanı Cemil Tugay, kulüp başkanı Turgay Büyükkarcı, 1912 Derneği Başkanı Cem Karagözlü ve Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı bir araya gelerek güçbirliği mesajı verdi, önemli açıklamalarda bulundu

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Yeni sezona basketbol, futbol ve voleybolda iddialı girmeye hazırlanan Karşıyaka'da uzun yıllardır beklenen birliktelik sağlandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Karşıyaka 1912 Derneği Başkanı Cem Karagözlü ve Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı'nın yanı sıra belediye meclis üyeleri ve kulüp yöneticileri, Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde bir araya gelerek birlik mesajı verdi. Başkan Büyükkarcı, yıllardır parçalanmışlık, bölünmüşlük ve dedikodu ortamında kulübün ileriye gidemediğini belirterek, "Şimdi Belediye, taraftar, kulüp ve camia olarak omuz omuza verdik. Karşıyaka'nın menfaati ve başarısı için ortaklaşa çalışacağız. Biz çok değerli bir kulübüz ama bunun tam olarak farkında değiliz. Basketbolda şampiyon olduğumuz 2014-2015 sezonunda reklam ve sponsorluk anlaşmalarından 43 milyon 800 bin TL gelir sağlamışız. Bunun bugünkü değeri 80 milyonun üzerinde. Bu kulübü pamuklara sarmalayıp, saygı göstermeliyiz. Biz büyük bir gücüz" dedi.


TUGAY'DAN DESTEK AÇIKLAMASI 
Yaşar Holding'in yıllardır kulübe destek olduğunu dile getiren Büyükkarcı, "Pınar'ın sponsorluğuna müteşekkiriz. 23 yıldır yanımızdalar. Onların kıymetini bilmeliyiz. Ancak Pınar'ları çoğaltmamız lazım" yorumunu yaptı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da, "Göreve geldiğimiz andan itibaren kulüple iletişim halindeyiz. Sürekli olarak kulüp için neler yapabileceğimizi konuşuyoruz. Kulübün desteklenmesi şart. Karşıyaka'nın en önemli markası olduğunu her zaman söylüyoruz. Belki bu zamana kadar maddi açıdan pek destek olamadık ama elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Basketbolda çok iddialı bir takım geliyor. Basketbol maçlarının oynanacağı Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nun altyapı sorunlarının çözümü için çalıştık, tadilatlar hala devam ediyor. Belediye olarak mali açıdan rahat değiliz ama gün geçtikçe daha iyi olacak. Bunun yol haritasını çizdik" dedi. Kulüp ile yaptıkları işbirliği çerçevesinde Karşıyaka Belediyespor Basketbol Takımı'nı kurduklarını hatırlatan Tugay, "Öncelikli olarak altyapı ve tesis konusundaki sorunları gidereceğiz. Karşıyaka Belediyespor'dan yetişen oyuncular Pınar Karşıyaka'da forma giyecek" dedi.


STADI YAPMAYACAKSANIZ ÇEKİLİN
Kulübün kanayan yarası haline gelen Karşıyaka Stadı'nın yapımı konusuna da değinen Tugay, "Biz işin çözümü noktasındayız. Bunu siyasi malzeme yapmak doğru değil ancak bu stadı yapacaklarsa yapsınlar. Yok yapmayacaklarsa önümüzden çekilsinler" dedi. 1912 Derneği Başkanı Cem Karağözlü, Karşıyaka'nın bir spor kulübü olduğunu vurgularken, "Daha bir hafta önce yelkende Derin Baytur ile Dünya şampiyonluğu kazandık. Karşıyaka altyapı atılımı ile yıllarca adından söz ettirecek" diye konuştu. Taraftarlar Derneği Başkanı Okan Kırmacı ise, "Karşıyaka'da bu birlikteliği görmek bizim için çok önemli. Stat konusu camiamızı yaralıyor. Bu konunun artık çözülmesi gerek" ifadelerini kullandı.