GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
17 Mart 2023 Cuma 12:05

Karşıyaka kritik virajda

TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta geçen hafta Karbel Karaköprü Belediyespor deplasmanındaki 4-2'lik mağlubiyetle şampiyonluk yarışında ağır yara alıp, play-off hattındaki yerinden de olan Karşıyaka, yarın köklü rakibi Eskişehirspor'u tekrar çıkışa geçme hedefiyle ağırlayacak. Alsancak Mustafa Denizli Stadı'ndaki karşılaşmanın başlama düdüğü saat 14.00'te çalacak.

Bilet fiyatları maraton üst ve misafir tribünler 35, maraton alt 50, numaralı alt 60, VIP 150 TL olarak belirlendi. Karşıyaka taraftarları mücadeleye yoğun ilgi gösterirken, konuk Eskişehirspor taraftarlarının da maçta kendilerine ayrılan tribünü doldurmaları bekleniyor.

Grupta Karşıyaka 39 puanla haftaya zirvenin 9 puan gerisinde yedinci sırada başladı. Transfer yasağını devre arasında açarak altyapı oyuncularının kaldığı kadrosunu takviye eden Eskişehirspor, 18 puanla düşme hattından kurtulma mücadelesi veriyor. Kırmızı-siyahlılar geçen hafta Edirnespor'u deplasmanda 2-1 yenmeyi başardı. Rekabetleri 1965 yılında başlayıp sezonun ilk yarısında yıllar sonra ilk kez birbirleriyle karşılaşan iki takım İzmir'de en son 15 sene önce maç yaptı. Alsancak Stadı'nda 4 Mayıs 2008'deki son maç 3-3 beraberlikle sonuçlandı. Bu sezonun ilk yarısında iki takım taraftarlarının yıllar sonra barışıp, dostluk örneği sergilediği Eskişehir'deki karşılaşmayı Karşıyaka 1-0 kazanmıştı.