GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Eylül 2024 Çarşamba 09:54

Karşıyaka’da işgal denetimi...

Karşıyaka Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işgal sorunuyla mücadele çalışmaları kapsamında, Kilise Sokak olarak bilinen bölgede denetimlerde bulundu. İkinci el ürün satışı yapan işletmelerin yoğunlukta olduğu sokaklarda yapılan kontroller sonucunda, 11 iş yeri hakkında cezai işlem uygulandı. Başkan Yıldız Ünsal “Kent içi disiplini sağlamak adına denetimlerimize kararlılıkla devam edeceğiz” dedi. 

Toplum huzurunu ve kent düzenini korumak için yoğun çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, ikinci el eşya mağazalarının yer aldığı Donanmacı Mahallesi 1728, 1729, 1730, 1735 sokaklarda denetim yaptı. Halk arasında Kilise Sokak olarak adlandırılan bölgedeki işletmeleri tek tek kapsamlı kontrollerden geçiren ekipler, özellikle yoğun şikayetlere neden olan kaldırım ve yol işgali konusunda uyarılarda bulundu. 

11 İŞLETMEYE CEZA

Çalışma kapsamında 11 iş yerine ceza kesilirken, bu işletmelerin üç tanesine yasal prosedüre uyulmadığı gerekçesi ile kapatma işlemi uygulandı. İşgalin önüne geçmek ve vatandaşların sokak ile kaldırımları rahat kullanmalarını sağlamak amacıyla, gerekli işletmeler hakkında tebligat düzenlendi. Bölgedeki tüm iş yerleri; kaldırım ve yolların işgal edilmemesi, ürün indirip bindirme işlerinin trafiğin az yoğun olduğu saatlerde yapılması gibi konularda uyarıldı.

“KURALLARA UYALIM”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyakamızda, kent içi disiplini bozan unsurlara karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgede işletmeler tarafından kaldırımların işgal edilmesine yönelik şikayetlerin artması üzerine zabıta ekiplerimiz denetim gerçekleştirdi. Daha önce yapılan uyarılara rağmen kurallara uymayan iş yerlerine cezai işlem uygulandı. Vatandaşlarımızın da desteğiyle daha düzenli bir Karşıyaka için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Lütfen kurallara uyalım, kent düzenini birlikte koruyalım” diye konuştu.