GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
27 Eylül 2019 Cuma 09:52

Karşıyaka'da büyük kriz...

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, aylardır maaş alamayan KENT A.Ş personelinden gelen baskılar nedeniyle bunaldı. Karşıyaka Sosyal Yaşam Kompleksi'ni 28 milyon TL bedelle Büyükşehir'e devreden, ancak parayı 'Vergi borcu yoktur' belgesini sağlayamadığı için tahsil edemeyen Başkan Tugay'ın ekonomik sıkıntılar nedeniyle iki kez istifa resti çektiği iddia edildi 
Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL-HABER)-Karşıyaka Belediye başkanlığını ağır borç yükü ile devralan Cemil Tugay'ın ödemelerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle istifanın eşiğine geldiği öğrenildi. Görev süresinin 100. gününde açıkladığı tabloya göre piyasaya ve bankaya olan 220 milyon TL'lik borcun 43 milyon TL'sini ödediklerini açıklayan Tugay'ın asıl sıkıntıyı ise belediye şirketi Kent A.Ş'de yaşadığı ifade edildi. 7 restoran, 9 kafeterya, 4 düğün salonu, 4 market, 4 çay bahçesi ve 1 çocuk müzesi ile hizmet veren Kent A.Ş.'de çalışan yaklaşık 700 personele aylardır maaş ödenemediği, Başkan Tugay'ın şirketin 200 milyon TL'lik borcu nedeniyle de sıkıntılı günler geçirdiği kaydedildi.
KEMER SIKMA POLİTİKASI 
Karşıyaka Sosyal Yaşam Kompleksi'nin 28 milyon TL bedelle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne mülkiyet hakkının devredilmesinden gelecek para ile rahat bir nefes almak isteyen Tugay'ın bu planının da gerçekleşmediği belirtildi. Karşıyaka Belediyesi'nin Büyükşehir'den parayı tahsil edebilmesi için 'Vergi borcu yoktur' belgesine sahip olması gerektiği ancak mevcut borçlar nedeniyle bu tahsilatı yapamadığı öğrenildi. Yaşanan ekonomik çıkmaz nedeniyle kemer sıkma politikasını sürdüren Tugay'ın KENT A.Ş.'den müdürler düzeyinde gelen maaş baskısı nedeniyle de istifa resti çektiği bildirildi.