GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Temmuz 2025 Pazartesi 17:08

Karşıyaka'da bir devir kapandı... Atlar satıldı, Taypark konsept değiştiriyor!

Karşıyaka Belediyesi tarafından 2010'da Mavişehir'de faaliyete geçirilen, Cemil Tugay başkanlığında Taypark Binicilik Okulu olarak binlerce İzmirli'nin hizmetine sunulan Cordelion Taypark, mevcut Belediye Başkanı Yıldız İşçimenler Ünsal tarafından kapatıldı. Kasım ayında tadilata alındığı açıklanan ancak bir daha açılmayan binicilik okulundaki atların Menemen'deki bir çiftliğe satıldığı öğrenildi. Alanın önümüzdeki dönemde farklı bir konseptle hizmete açılacağı belirtildi. 

Türkü ERBİL/SONKALEİZMİR-Karşıyaka'da 2010 yılında açıldıktan sonra binlerce çocuğun ücretsiz ata binme imkanı bulduğu, Cemil Tugay başkanlığında Aralık 2019'da "Binicilikte ödüllü sporcular yetiştirmek" amacıyla yenilenen Cordelion Taypark ile ilgili flaş bir karar alındı. 

19 Kasım 2024'te tadilata alındığı ve bakım çalışmaları nedeniyle kısa bir süre kapandığı duyurulan binicilik okulu aradan geçen yaklaşık 8 ayda açılmadı. 

Mevcut yönetim, yüksek maliyet ve verimli kullanılmadığı gerekçesiyle Türkiye'nin sayılı kapalı manej alanlarından birinin bulunduğu Taypark'ı kapatma kararı aldı. Binicilik okulundaki 10'a yakın atın da Menemen'deki bir çiftliğe satıldığı öğrenildi. 

YEME İÇME ALANLARI OLUŞTURULACAK

Başkan Yıldız İşçimenler Ünsal'ın binicilik okulunun da yer aldığı alanı yeni bir konseptle hizmete açmayı planladığı belirtildi. Belediyeden alınan bilgilere göre söz konusu alana konteynerlerin getirileceği ve yeme içme sektörü üzerine geniş bir alan oluşturulacağı, mevcut kafeteryanın da elden geçirileceği belirtildi. 

(Yıldız İşçimenler Ünsal)