Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR (ÖZEL HABER)- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın seçim dönemindeki en önemli vaatlerinden biri olan Çarşı bölgesinin revizyonu konusunda somut bir ilerleme olmaması tepki çekiyor. Görev süresinin 100 gününü değerlendirdiği toplantıda, "Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mimarlık Fakültesi ile protokol yapacağız. Esnaf, bölge halkı, STK'lar ve derneklerin de görüşlerini alarak Çarşı için Kentsel Tasarım Yarışması düzenleyeceğiz" açıklamasını yapan Başkan Tugay'ın işaret ettiği işbirliği protokolü DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'a takıldı. Protokolün bilgisi dışında olduğunu belirten Prof. Dr. Hotar işbirliğini durdurdu.
HOTAR İLE GÖRÜŞTÜLER
Gelişmeler üzerine Başkan Tugay, "Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Gerekirse Nükhet hanımdan özür dileriz. Kendisinden randevu isteyeceğim" çıkışını yaptı. Ardından, taraflar 11 Eylül'de Çarşı konusunu görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantıda Rektör Hotar'ın sağlıklı bir diyalog olması halinde Çarşı konusunda gereken desteği vereceğini ilettiği belirtildi. Ancak tüm bunlara rağmen ne işbirliği protokolünde ne de çarşı için herhangi bir projede ilerleme sağlandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın görev süresinin 179 gününü de geride bırakmasına rağmen çarşı gibi çok önemli konuda bir arpa boyu mesafe kat edilememesi yurttaşların ve esnafın tepkisini çekti.
GÜVENSİZLİK YARATIYOR
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu ise Başkan Tugay'ı süreci doğru yönetememekle eleştirdi. Tugay'ın henüz protokol imzalanmadan yaptığı açıklamalarla konuyu çıkmaza sürüklediğini vurgulayan Çiftçioğlu, "Rektör Hükhet hanım Karşıyaka için üniversite olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Ancak hala protokol için Karşıyaka Belediyesi'nden resmi mücracaatta bulunulmaması güvensizlik yaratıyor. Cemil Tugay acemi bir siyasetçi olduğu için Karşıyaka zarar görüyor" dedi.
ESNAFIN GÖRÜŞÜ ÖNEMLİ
AK Parti olarak Çarşı projesine katkı sunabilmek adına süreci takip ettiklerini dile getiren Çiftçioğlu, "Çarşı'da düzenleme yapılmadığı için bazı şeyler tekelleşiyor. Esnaf da rahatsız, vatandaş da. Fiziki anlamda daha geniş bir çerçeveye hitap etmesi gerekiyor. Bununla ilgili komisyon kurularak her çevrenin görüşü ile sonuca varılabilir. Esnafın görüşü çok çok önemli. Çünkü esnaf Karşıyaka'nın lokomotifidir" diye konuştu.