GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
31 Ocak 2020 Cuma 17:54

Karşıyaka Belediyesi'nde maaş krizi... Basketbola var, onlara yok!

Karşıyaka Belediyesi'nde KENT AŞ. çalışanlarının ardından ikinci bir maaş krizi çıktı. Belediyespor bünyesindeki amatör branşlarda görev yapan yaklaşık 60 antrenörün 3 aydır maaş alamadığı öğrenildi. Basketbol 2. Ligi'nde mücadele eden takımın aylık 160 bin TL'ye yakın oyuncu ve teknik heyet ödemelerinin yapılmasına rağmen kendilerinin geri plana atılması nedeniyle bazı antrenörlerin isyan bayrağını çektiği öğrenildi

Abdullah ÇELEBİ/SONKALEİZMİR-Ekonomik sıkıntılar nedeniyle maaşlarını ödeyemediği Kent AŞ. çalışanlarının eylem yapması ile gündeme gelen Karşıyaka Belediyesi'nde ikinci bir kriz patlak verdi. Karşıyaka Belediyespor bünyesindeki okçuluk, yüzme, judo, cimnastik, voleybol ve boccia gibi amatör branşların yanı sıra basketbol spor okullarında görevli yaklaşık 60 antrenörün 3 aydır maaşlarını alamadığı öğrenildi. Antrenörlerin Basketbol 2. Ligi'nde zirve mücadelesi veren Karşıyaka Belediyespor'un antrenör ve oyuncu kadrosuna zamanında ödeme yapılmasına rağmen kendilerinin geri plana atılması nedeniyle isyan bayrağını çekmeye hazırlandığı öğrenildi. Bazı antrenörlerin Başkan Cemil Tugay'a durumun düzeltilmesi için baskı yaptığı ancak bir süredir sonuç alamadığı ifade edildi. 
Basketbol 2. Ligi'nde 15 maçta 9 galibiyet alarak 3. sırada kendisine yer bulan basketbol takımının oyuncu giderlerinin 98 bin TL, antrenör, takım menajeri, kondisyoner ve yabancı bireysel koç ile malzemecilerin toplam maaşlarının ise 58 bin TL olduğu öğrenildi.
Belediye yetkililerinden yapılan açıklamada ise antrenör maaşlarının birkaç güne kadar yatırılıcağı bilgisi verildi.