GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
18 Eylül 2020 Cuma 15:44

Karaburun için dayanışma zamanı!

İzmir'in şirin ilçesi Karaburun'da belediyenin araç filosu genişliyor. Bu kapsamda belediye kaynaklarıyla 2 Ford Trucks çöp kamyonu ve 1 adet Hidromek kazıyıcı alındı. Ayrıca, Türkiye Belediyeler Birliği 1 adet Ford Trucks çöp kamyonu ve Konak Belediyesi de 2007 model 1 adet binek araç hibe etti. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, merkezi hükümetten daha fazla katkı alabilmeleri için ilçede yazlığı bulunan yurttaşları ikametlerini taşımaya çağırdı.

SONKALEİZMİR- Müzevazı bütçesiyle dağınık bir ilçe ve sarp dağ köylerine hizmet vermeye çalışan Karaburun Belediyesi, araç filosunu genişletiyor. Bu kapsamda, filoya dahil olan 5 yeni araç için tören düzenlendi. Karabarun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, "Daha kaliteli hizmet verebilmek adına araç filomuzu geliştiriyoruz. Bu kapsamda Belediyemizin kaynakları ile Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) iki adet Ford Trucks çöp kamyonu ve bir adet Hidromek kazıyıcı satın aldık. Türkiye Belediyeler Birliği’nden hibe edilen bir adet Ford Trucks çöp kamyonu ve Konak Belediyesi’nden hibe edilen bir adet 2007 model binek araç da envanterimize kaydoldu. Araç filomuza destek veren Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Sn.@FatmaSahin 'e ve Konak Belediye Başkanımız Sn. @BASKANBATUR’a çok teşekkür ediyorum" dedi.

NÜFUS  20 KATINA ÇIKIYOR

Resmi verilerde 10 bin 750 olan ilçe nüfusunun yaz aylarında bazı günler 200 binleri bulduğunu aktaran Başkan Erdoğan, "Pandemi dönemiyle birlikte yazlıklarını erken açan ve önümüzdeki kış aylarını da Karaburun’da geçirmeye hazırlanan hemşehrilerimiz ile birlikte nüfusumuzun en azından üç kata yakın arttığını da görmekteyiz. Bediyemizin fazlasıyla hak ettiği finansal güce ulaşabilmesi için, ilçede yazlığı bulunan tüm hemşehrilerime, ikâmetlerini Karaburun’a almaları çağrısında bulunuyorum" diyerek yurttaşlara seslendi.