GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
7 Eylül 2024 Cumartesi 11:40

Karaburun'daki RES'e dev kapasite artışı onayı!

İzmir'in Karaburun ilçesinde 87 türbinden oluşan RES işleten şirketin kapasite artış talebine bakanlık tarafından onay verildi. Firma proje kapsamında bölgeye 41 adet daha rüzgar türbini kurarak kapasitesini 128'e çıkaracak. 

SONKALEİZMİR - Bölge halkının tepkisini çeken ve bir çok kez davalık olan Lodos Karaburun Elektrik Üretim A.Ş'nin RES'i ile igili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, firmanın 87 türbinden oluşan tesisin kapasitesini 128'e çıkarmak için yaptığı başvuruyu değerlendirdi. Bakanlık projeyle ilgili ÇED Olumlu kararı verdi. 

4 milyar 350 milyon TL'lik proje kapsamında orman, çayır, mera, tarım arazisi ve Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde kalan bölgeye 41 adet daha rüzgar türbini kurulacak. 

BÖLGE HALKI TEPKİLİ!

Projeye dair halkın bilgilendirme toplantısı, bölge halkının tepkisi üzerine gerçekleşmemişti. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, çevreciler ve bölge halkı toplantının yapılmasına izin vermemişti. Projenin yapılmak istendiği bölgede bir çok endemik türün olduğu ve projenin yarımadanın florasında tahribata yol açacağının altı çizilmişti. 

Daha önce 3 kez kapasite artışı başvurusu yapılan proje  defalarca mahkemeye taşınmıştı.