GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ SPOR MAGAZİN RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Ocak 2020 Perşembe 14:08

Karaburun'da şok iddia! Mezarlık üstüne kafeterya yapılıyor...

Kendini belediye şirketine müdür olarak atayıp 7 bin 500 TL huzur hakkı almasıyla şimşekleri üzerine çeken Karaburun Belediye Başkanı CHP'li İlkay Girgin Erdoğan, bu kez tartışma yaratan başka bir uygulamayla gündemde... Erdoğan'ın talimatıyla yapımına başlanan kafeteryanın mezarlığın tam üzerine denk geldiği ve inşaat çalışmaları sırasında insan iskeletlerinin topraktan dışarı fırladığı iddia edildi.

Karaburun'un Eğlenhoca Mahallesi'nde bir süre önce Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan’ın talimatıyla kafeterya yapımına başlandı. Ancak mezarlığın tam üzerine yaptıldığı iddia edilen bu kafeterya nedeniyle büyük tartışma yaşandı. Kafeteryanın inşaatı sırasında insan iskeletlerinin topraktan dışarı fırladığı ileri iddia edildi. AK Parti İlçe Başkanı Adem Avcı, eskiden mezarlık olan alanda yapılan bu çalışmalara tepki gösterdi. Meydan, kafeterya, çay bahçesi yapılacak alanın çevresine örülecek duvarlar için kepçelerle çalışma başlatıldığını ve bu çalışmalar sırasında insan kemiklerine rastlandığını öne süren Adem Avcı, "Çalışmalar, tarihi bir mezarlık üzerinde yapılıyor. Bu alanın mezarlık olduğu biliniyordu. Bilinmesine rağmen alan kazıldı, çalışmalarda birçok kemik ortaya çıktı. Kemiklerin ortaya çıkmasına rağmen çalışmalar durmadı" dedi. Belediye Başkanı'nın siyasi rant peşinde olduğunu iddia eden Avcı, çalışmaların durdurulması gerektiğini söyledi. Avcı, rant uğruna insanların hassasiyetleri ile oynandığını savundu.

KENDİNİ BELEDİYE ŞİRKETİNE 'MÜDÜR' ATAMIŞTI

İlkay Girgin Erdoğan’ın ismi, temmuz ayında kendi kendisini belediye şirketine müdür olarak atadığı ortaya çıkınca gündeme gelmişti. Kendini belediyenin şirketine müdür atayarak 7 bin 500 lira huzur hakkı alan CHP’li başkan, gelen tepkiler üzerine müdürlük görevinden istifa edip, aldığı iki aylık maaşı bir okula bağışlamıştı. (DHA)